Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jul.2020, 20:31

Veselji pozvao da se otkaže protest podrške njemu i Tačiju

Lider Demokratske partije Kosova (DPK) Kadri Veselji pozvao je danas da se otkaže protest organizacija bivše "slobodilačke vojske Kosova i političkih zatvorenika, koji je zakazan za 9. jul.

Protest je najavljen u znak podrške Veseljiju i kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju nakon što je objavljeno da je Specijalizovano tužilaštvo u Hagu podnelo na razmatranje Specijalizovanim većima na Kosovu optužnicu u deset tačaka protiv njih dvojice i drugih osoba.

Oni >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << se terete za niz zločina protiv čovečnosti i ratne zločine, uključujući ubistvo, prisilno odvođenje, progon i mučenje tokom rata na Kosovu.

Te organizacije su najavile protest pod nazivom "U odbranu oslobodilačkog rata".

Putem video poruke koja je objavljena na Fejsbuku, Veselji je zahvalio na podršci, ali je dodao da se brine za zdravlje građana.

"Ne želim da zbog mog života životi drugih budu dovedeni u opasnost. Jer cilj našeg rata je bio živeti slobodno, bez rizika. Život svakog je najvredniji. Zato sa najvećim razumevanjem i najiskrenijim zahtevom, molim svoje saborce i sve građane da otkažu ovaj protest", kazao je Veselji.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Otkažite protest podrške meni i Tačiju"

Izvor: B92, 04.Jul.2020

Priština -- Lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji pozvao je da se otkaže protest organizacija bivše OVK i političkih zatvorenika, koji je zakazan za 9. jul...Protest je najavljen u znak podrške Veseljiju i kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju nakon što je objavljeno da je Specijalizovano...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.