Veselji o Vučićevoj poseti

Izvor: JUGpress.com, 10.Sep.2018, 08:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veselji o Vučićevoj poseti

PRIŠTINA

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji je neposredno posle odlaska Aleksandra Vučića za Beograd,  rekao da je  predsednik Srbije  i ovom posetom potvrdio da lideri Srbije nastavljaju tradiciju Slobodana Miloševića, prenose mediji na Kosovu.

Veselji je rekao da “Vučič nije došao na Kosovo da pomaže i brani Srbe sa Kosova već da promoviše samoga sebe, sa starom poznatom retorikom i protiv nastavljanja mira na ovim prostorima”.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je na svom fejsbuk profilu napisoa i sledeće “Hoću da naglasim da sam bio protiv njegove posete jezeru Gazivode, jer sam smatrao da jedan takav potez ne teži miru i stabilnosti i dijalogu u poslednje vreme . Ali, na insistiranje medunarodnih partnera pristali smo na to… Smatram da održavanje konferencije za štampu na Gazivodama je bila čista demonstracija političkog hegemonizma i protiv svakog pravila bezbednosti , jer praktično  ne postoji način bezbednosnih mera na takvoj visini iznad jezera… Mogu da se zahvalim gradjanima Kosova koji su se dosledno ponašali na ovakve provokacije, oni su danas jas jednom dokazali da nemaju nista protiv Srpskog naroda, ali su bili i jesu protiv svakavih provokacija ma od kaga one došle”, napisao je Veselji koga mediji označavaju kao osobu koja je organizovala blokade puiteva od strane bivših pripadnika OVK  da bi sprečili predsedniku Srbije obilazak Srba u selu Banje, koji su vlasti u Prištini ranije odobrile.

(Fotografija iz arhive JUGpressa, Kadri Veselji i predsednik Srpske liste Goran Rakić)

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.