Veselji: Srbija igra destruktivnu ulogu u vezi prijema Kosova u Interpol

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Nov.2018, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veselji: Srbija igra destruktivnu ulogu u vezi prijema Kosova u Interpol

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji ocenio je danas da Srbija igra "destruktivnu ulogu" u vezi zahteva Prištine da postane član Interpola.

On je izrazio optimizam u vezi ishoda sutrašnjeg glasanja u Generalnoj skupštini Interpola ali je i dodao da ne želi da govori "pre završetka posla".

"Srbija igra destruktivnu ulogu sa ciljem nanošenja šteta Kosovu, ali u tome neće uspeti", kazao je Veselji dok je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ocenio ranije danas da postoji namera da se članice Interpola zbune u vezi sa načinom glasanja o prijemu Kosova u članstvo te policijske organizacije.

Stefanović je u Dubaiju, uoči sutrašnjeg glasanja u Generalnoj skupštini Interpola o zahtevu Prištine, ocenio da se nastavlja politizacija te institucije "ne samo od strane zemalja koje su priznale takozvanu nezavisnost Kosova, već i od Generalnog sekretarijata te policijske organizacije".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.