Veselji, Pacoli i Haradinaj dogovorili demarkaciju

Izvor: Mondo, 24.Feb.2018, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veselji, Pacoli i Haradinaj dogovorili demarkaciju

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji objavio je danas da je postignut dogovor sa Demokratskim savezom Kosova (DSK) za ratifikaciju Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom.

Foto: AP Photo/Visar Kryeziu

RTK na srpskom jeziku prenosi da je Veselji na Facebooku napisao da za ovaj sporazum zahvaljuje kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju, DSK-u, Socijaldemokratskoj inicijativi i vicepremijeru Bedžetu Pacoliju.

Veselji najavio i "demarkaciju sa Srbijom"
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
"Upravo smo postigli konsenzus za ratifikaciju Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom. Želeo bih da se zahvalim premijeru Haradinaju, Demokratskom Savezu Kosova, Socijaldemokratskoj inicijativi i potpredsedniku Vlade Pacoliju zbog spremnosti da se postigne koncenzus i za vrlo konstruktivan dijalog. Ova saradnja treba da nas vodi i u drugim važnim procesima", naveo je Veselji na ovoj društvenoj mreži.

Veselji u petak, nakon razgovora sa šefovima poslaničkih grupa nije uspeo da obezbedi poslaničku većinu za izglasavanje Zakon o demarkaciji sa Crnom Gorom, pa je sednica ponovo odložena za sredu.

Demakracija sa Crnom Gorom jedan je od ključnih uslova EU da ukine vizu samoproglašenom Kosovu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Postignuta saglasnost vlasti i DSK o zakonu o demarkaciji granice

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Feb.2018

Predstavnici kosovskih vlasti prihvatili su danas zahteve opozicionog Demokratskog saveza da izveštaj komisije Špetima Bulićija koju je formirao premijer Kosova Ramuš Haradinaj bude samo deo materijala za informisanje, ali ne i deo zakona o demarkaciji granice Kosova sa Crnom Gorom...Prihvaćen je...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.