Velika Britanija upozorava: Na Kosovu opasnost od terorizma, ali samo u ovom delu

Izvor: Blic, 01.Jun.2017, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika Britanija upozorava: Na Kosovu opasnost od terorizma, ali samo u ovom delu

Ministarstvo spoljnih poslova Britanije izdalo je upozorenje za 48 zemalja u kojima postoji velika opasnost od terorističkih napada, a među njima je i jednostrano proglašeno nezavisno Kosovo.

Britansko Ministarstvo savetuje putnike da se uzdrže od putovanja u Zvečan, Zubin Potok, Leposavić kao i severni deo grada Mitrovice, to su mahom srpske opštine.

U upozorenju se navodi da su se učestali protesti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u centru Prištine u poslednje vreme smirili, ali da i dalje postoji mogućnost njihiovog održava u narednim sedmicama, a koji imaju tendenciju da postanu nasilni.

Putnicima se preporučuje da se paze ukoliko uoče velike gomile ljudi kako se skupljaju, tokom povišenih političkih tenzija.

Kako se navodi u upozorenju, bilo je nasilnih sukoba na severu Kosova, kao i bacanja bombi i eksplozija automobila.

- Moguće je ući iz Srbije u Kosovo i nazad. Verovatno ćete imati problema sa ulaskom u Srbiju iz Kosova, ukoliko vam na pasošu piše da ste ušli u Kosovo direktno, iz zemlje koja nije Srbija - navodi se u upozorenju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Velika Britanija upozorila na opasnost od terorizma na Kosovu

Izvor: Vesti-online.com, 01.Jun.2017

Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije izdalo je upozorenje za 48 zemalja u kojima postoji velika opasnost od terorističkih napada, a među njima je i jednostrano proglašeno nezavisno Kosovo...Britansko Ministarstvo savetuje putnike da se uzdrže od svega što ne spada u neophodno putovanje...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.