„Vašarijada za opremanje vrtića u Osojanima

Izvor: Studio B, 24.Jun.2011, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Vašarijada" za opremanje vrtića u Osojanima

Sekretarka za dečju zaštitu Ljiljana Jovčić prisustvovala je danas „Vašarijadi" koja je održana u vrtiću „Vivak" u Pinosavi. Manifestacija je imala humanitarni karakter.

Sva sredstva prikupljena od prodaje dečjih radova namenjena su opremanju vrtića u Osojanima na Kosovu i Metohiji, koji je svojim sredstvima izgradio grad Beograd.

- Predškolska ustanova „Čika Jova Zmaj" danas je u vrtiću „Vivak" u podnožju Avale organizovala „Vašarijadu", >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << koja prvenstveno ima humanitarni karakter i sav prihod koji se bude prikupio prodajom unikatnih proizvoda, koje su pravili mališani sa svojim vaspitačima i uz pomoć roditelja, biće uplaćen na žiro-račun vrtića u Osojanima koji treba da se opremi didaktičkom opremom. Planiramo da ova manifestacija postane tradicionalna. Ove godine ona jeste namenjena Osojanima, a sledeće će biti namenjena nekoj drugoj predškolskoj ustanovi u Srbiji ili nekom detetu kome je potrebna pomoć. Čitava akcija prikupljanja novčanih sredstava za Osojane krenula je iz Sekretarijata za dečju zaštitu. Počeli smo od Udruženja medicinskih sestara grada Beograda i do sada je prikupljeno više od 300.000 dinara - rekla je Ljiljana Jovčić.

U „Vašarijadi" učestvuje svih 25 objekata, koliko ih se nalazi u sastavu PU „Čika Jova Zmaj". Prema rečima Lidije Hutović, direktorke ove predškolske ustanove, izloženo je sve ono što su deca sa svojim vaspitačima uradila u toku godine. A osim predstavljanja dečjeg stvaralaštva, ovom manifestacijom mališani se uče i humanosti i solidarnosti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.