Vandali oskrnavili srpsku crkvu na Kosovu!

Izvor: Mondo, 04.Jul.2015, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vandali oskrnavili srpsku crkvu na Kosovu!

Paroh Osojana, Istoka i Kline Miloš Vukčević prijavio je policiji da je jutros zatekao obijenu crkvu Svete Petke u selu Drsnik u opštini Klina.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

  Iz crkve je ukradeno oko 60 evra, izvesna količina dinara, a sve ikone su oborene na pod, naveo je paroh Vukčević.

Policija je obavila uviđaj.

Ministar za zajednice i povratak u privremenoj vladi samoproglašenog Kosova Dalibor Jevtić istakao je da je ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << napad na sve povratnike u Klini. "Verski objekti su jedni od simbola opstanka", upozorio je Jevtić.

On je zatražio punu zaštitu svih verskih objekata. "Svetinje se moraju poštovati i ne smemo da dozvolimo da se u društvu u kome živimo dešavaju ovakve stvari jer je obijanje i skrnavljenje verskih objekata nedopustivo", naglasio je Jevtić.

On je dodao da je skrnavljenje Crkve svete Petke u Drsniku loša poruka jer su verski objekti duhovna mesta koja služe za propovedanje vere, što se mora poštovati.

U selu Drsnik kod Kline živi dvadesetak povratnika, među kojima je troje dece.

U poslednjih godinu dana zabeleženo je desetak obijanja kuća, nekoliko prebijanja preostalih staraca i pljački njihove imovine.

Od pre mjesec dana na područje sela u opštini Klina policijske patrole čine Srbi i Albanci, ali ni to nije bilo dovoljno da bude sprečeno obijanje pravoslavne crkve.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Vandali oskrnavili srpsku crkvu na Kosovu!

Izvor: Vesti-online.com, 04.Jul.2015

Paroh Osojana, Istoka i Kline Miloš Vukčević prijavio je policiji da je jutros zatekao obijenu crkvu Svete Petke u selu Drsnik u opštini Klina...Iz crkve je ukradeno oko 60 evra, izvesna količina dinara, a sve ikone su oborene na pod, naveo je paroh Vukčević...Policija je obavila uviđaj...Ministar...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.