VUK SMENIO SREĆKOVIĆA

Izvor: Kurir, 11.Dec.2011, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUK SMENIO SREĆKOVIĆA

Srpski pokret obnove, sa 98 glasova za i tri protiv, izglasao je juče smenu potpredsednika stranke i ministra vera i dijaspore Srđana Srećkovića. Time je završena višenedeljna kriza u ovoj stranci, nastala nakon odluke lidera SPO Vuka ...

NOVI SAD - Odrekli se svog čoveka!

Srpski pokret obnove, sa 98 glasova za i tri protiv, izglasao je juče smenu potpredsednika stranke i ministra vera i dijaspore Srđana Srećkovića. Time je završena višenedeljna kriza >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u ovoj stranci, nastala nakon odluke lidera SPO Vuka Draškovića da se prikloni pokretu Preokret.

Prema nezvaničnim saznanjima Kurira, Drašković nije dozvolio raspravu o Srećkoviću, a potpredsednica SPO Sanja Čeković napustila je sednicu GO stranke jer su u sali bili ljudi koji nisu članovi odbora, već su dovedeni iz JP Toplane Novi Sad.

Ministar Srđan Srećković naglasio je za Kurir da je „tzv. odluka o njegovoj smeni izrežirana nedemokratska reakcija na nepristajanje da podlegne neprekidnim pritiscima i da bude opozicija unutar Vlade“.

- Nije tajna da se ne slažem sa onim što se poslednjih meseci u javnosti predstavlja kao politika SPO prema KiM, a što zapravo dovodi u pitanje zaštitu naših državnih interesa, ali i otežava pronalazak kompromisnog rešenja - rekao je Srećković.

On kaže da veruje da je saradnja s pokretom Preokret suštinski suprotna interesima SPO, jer je to zapravo saradnja sa strankama i organizacijama koje u programskom i ideološkom smislu nemaju gotovo nikave sličnosti sa onim što je SPO bio od svog osnivanja.

- Ne može se u isto vreme biti u vlasti, a ponašati kao opozicija - naglasio je Srećković, i dodao da program i politiku stranke svim srcem i potencijalima zastupa devetnaest godina, a poslednjih sedam kao njen potpredsednik.

- Međutim, ono što u poslednje vreme pokušava da se profiliše kao politika i program stranke, ne razumem i ne znam da zastupam, jer to nije SPO, a to misle i znaju gotovo svi članovi stranke - zaključio je Srećković.

SPO: Nije slušao stranku

Nemanja Starović, portparol SPO, rekao je da smena Srećkovića „zbog kontinuiranog kršenja odluka organa stranke i nepoštovanja programa SPO“ ni na koji način neće uticati na njihov odnos prema Vladi, jer je on uslovljen samo napretkom Srbije ka EU. Ujedno, iz SPO su saopštili da Srbija mora uvažavati sadašnju stvarnost na Kosovu i menjati tragičnu stvarnost - odumiranje nacije, biološki nestanak i drastično smanjenje broja stanovnika u nekim mestima, naročito na istoku i jugu države.

- Predsedništvo SPO može da odlučuje o koalicijama na predstojećim izborima i podršci zakonima koalicije ZES, ako to nalože vremenski rokovi ili neki drugi vanredni razlozi - kažu u SPO.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.