VUK DLAKU MENJA, ALI ĆUD... Milanoviću nije dugo trebalo: Beograd je prevareni ljubavnik, Rusija će priznati nezavisno Kosovo

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Feb.2023, 16:58

VUK DLAKU MENJA, ALI ĆUD... Milanoviću nije dugo trebalo: Beograd je prevareni ljubavnik, Rusija će priznati nezavisno Kosovo

Ako nešto zna predsednik Hrvatske Zoran Milanović, to je da izazove pažnju javnosti kontroverznim izjavama. Može se reći da mu je to uža specijalnost. Ali nekad mu se, svesno ili nesvesno, omakne da kaže nešto što godi našim ušima. Poslednji put u ponedeljak kada je izjavio da su "Hrvatska i međunarodna zajednica oteli Kosovo Srbiji".

Hrvatski predsednik Zoran Milanović, posle izjave, tačnije priznanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je "Kosovo oteto Srbiji", sada pokušava da se opravda tamošnjoj javnosti.

Milanović je "pojasnio" šta je hteo da kaže. Kao i što se očekivalo, nije mu dugo trebalo.

- Srbija će morati na neki način da prizna Kosovo - vadio se danas Milanović i dodao da Beograd mora da shvati da će iz "srpsko-ruske romanse izaći kao prevareni ljubavnik".

Milanović je u Zagrebu, na konferenciji za novinare sa novom slovenačkom predsednicom Natašom Pirc Musar, rekao da u Srbiji "neke stvari moraju da se promene" da bi došla na zapad gde je "dobrodošla".

- Rusija pokušava nešto sa Ukrajinom i primer Kosova joj strši kao trn u oku. Rusija će u jednom trenutku morati da prizna Kosovo ili da se pretvara da ga priznaje da bi legalizovala ono što radi u Ukrajini. To je realnost - rekao je Milanović.

Povodom svoje nedavne izjave da je Kosovo pokradeno Srbiji, Milanović je rekao da je "Srbija ostala bez Kosova - nije ga dobrovoljno dala, izgubila ga je u ratu" rekao je Milanović.

- Mogao sam da kažem drugačije, da je Srbija ostala bez Kosova ili da je Kosovo isključeno iz Srbije, ali se valjda svi slažemo da je Kosovo bilo deo Srbije - rekao je Milanović i dodao da ne mora nikoga da ubeđuje u svoju privrženost kosovskim Albancima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.