VUČIĆU NEĆEŠ UĆI NA KOSOVO Nove brutalne provokacije iz Prištine upućene predsedniku Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Nov.2020, 19:40

"VUČIĆU NEĆEŠ UĆI NA KOSOVO" Nove brutalne provokacije iz Prištine upućene predsedniku Srbije

Haradinaj Stubla je citirala je izjavu Vučića sa sinoćnjeg otvanja kovid bolnice u Batajnici.

Tzv. kosovska ministarka spoljnih poslova Meljiza Haradinaj Stubla poručila je u objavi na Tviteru da za predsednika Srbije Aleksandra Vučića nema posete Kosovu, dok ne bude upućeno "izvinjenje za genocid koji počinjen nad njenim narodom i dok pred lice pravde ne budu izvedeni izvršioci".

Kako je poručila, to će biti jedini odgovor, povodom "budućih zahteva Aleksandra >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Vučića i drugih".

Haradinaj Stubla je citirala je izjavu Vučića sa sinoćnjeg otvanja kovid bolnice u Batajnici i navela da su u "Batajnici pronađeni ostaci njenog ujaka iz Ljubenića".

- Vučić je sinoć na otvaranju bolnice u Batajnici (upravo tamo gde je pronađeno 744 tela Albanaca ubijenih i masakriranih - među kojima je i moj ujak iz masakra u Ljubeniću) izjavio da se 'oseća ponosno' što je šef države, da su posle 21 godine od završetka rata dali dozvolu za sprovođenje iskopavanja u masovnim grobnicama Albanaca koje je Srbija ubila i masakrirala. Javno pitam Vučića, kao član porodice pogođene genocidom Srbije na Kosovu: da li ste se osećali 'veoma ponosno' čak i kad ste bili za stolom za kojim je doneta odluka o počinjenju ovih zločina nad kosovskim Albancima - napisala je Haradinaj Stubla.

Pyetje për Vuçiqin: pic.twitter.com/cRbpbYAbeX

— Meliza Haradinaj (@MelizaHaradinaj) November 25, 2020

Ona je zaključila "da je prošlo vreme kada se Kosovo koristilo kao moneta za međunarodno potkosurivanje računa i kao platforma za politički šou Vučića i Srbije".

- Ponavljam odgovor još jednom  jedinstveno i trajno za sve buduće zahteve Vučića i ostalih: Nemate dozvolu da posetite Kosovo osim ako ne tražite oproštaj za genocid počinjen nad našim narodom - poručila je Haradinaj Stubla.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.