VUČIĆ VIDI ŠANSU ZA SRBIJU: SSP sa Kosovom je dobar s glediššta naše ekonomije

Izvor: Kurir, 28.Okt.2015, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ VIDI ŠANSU ZA SRBIJU: SSP sa Kosovom je dobar s glediššta naše ekonomije

Jer, taman koliko ja pijem vode, toliko oni suzavca popiju na dnevnom nivou, pa sad da im pomognu zbog tolike nestabilnosti, to je njihova stvar, objasnio je Vučić razloge što je Brisel potpisao SSP sa Kosovom.

MOSKVA - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju koji je EU potpisala sa Kosovom možže biti dobar i sa glediššta napretka srpske ekonomije i osvajanja novih tržišta.

Premijer je rekao da je odluka >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << EU da potpiše SSP sa Kosovom politička odluka, na koju Beograd nije mogao da utiče, a na koju EU, odnosno Brisel ima pravo.

Prema njegovim rečima, moguće je da je ta odluka rezultat procene da treba neššto učiniti zbog nestabilnosti u Prišštini:

"Jer, taman koliko ja pijem vode, toliko oni suzavca popiju na dnevnom nivou, pa sad da im pomognu zbog tolike nestabilnosti, to je njihova stvar", rekao je Vučić novinarima u Moskvi.

On, međutim, smatra da taj sporazum možže biti dobar s aspekta interesa srpske ekonomije.

"Mislim da je to odlična stvar, bar sa tog aspekta. To nama pruža i određene prilike da svojim biznisom i ekonomijom nastavimo da obezbeđujemo bolje rezultate u celom regionu, pa i u Prištini i u svakom drugom mestu na KiM. Zato bi trebalo taj SSP u tom svetlu i iskoristiti", rekao je Vučić.

Premijer je ukazao na činjenicu da Priština u odnosu prema Srbima nije zabeležžila nikakve rezultate, budući da nije formiran ni sud za ratne zločine, niti je donet dekret o formiranju ZSO.

Autor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.