Izvor: S media, 11.Jun.2013, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ UOČI POSETE RIMU: Zar nismo učinili dovoljno?

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić izjavio je da će glavne teme njegove sutrašnje posete Rimu biti dalje jačanje inače odličnih ekonomskih odnosa Italije i Srbije, podrška procesu evropskih integracija Srbije i jačanje saradnje u oblasti odbrane.

"Zatražiću od premijera Enrika Lete da pomogne Srbiji u evropskoj integraciji. Očekujemo da krajem juna na samitu EU dobijemo datum početka pristupnih pregovora", rekao je Vučić, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ukazujući da je to pitanje direktno povezano sa ekonomskom saradnjom.

"Učinili smo sve što je od nas zahtevano po pitanju Kosova, borimo se protiv korupcije i radimo na reformama kako bismo popravili ekonomsku situaciju u zemlji. Ako sve to nije dovoljno da dobijemo datum, u redu, ali onda neko iz Brisela treba da dodje i objasni srpskom narodu zašto je to tako", rekao je Vučić za Ansu.

On je kazao da bi dobijanjem datuma za početak pregovora s EU "moglo da se investitorima pokaže da je Srbija na dobrom putu ka Uniji i da neće biti povratka unazad".

"Zahvaljujući Fijatu, ali i brojnim drugim, malim i velikim italijanskim preduzećima - poput Benetona, Kalcedonije, uskoro i Geoksa - Srbija izvozi u Italiju više nego u Nemačku", rekao je Vučić koji će se sutra u Rimu sastati i sa grupom italijanskih preduzetnika.

Vučić je kazao da se očekuje da će značajan broj italijanskih firmi, koje sada rade u drugim zemljama, doći i u Srbiju jer ona garantuje "veoma stabilne i povoljne uslove poslovanja, počevši od za dobijanje dozvola".

Još jedna važna tema razgovora u Rimu biće saradnja dve zemlje u oblasti vojske i odbrane. "Mi želimo da ojačamo tu saradnju. Imamo odlične odnose kako na bilateralnom planu, tako i u okviru programa NATO Partnerstvo za mir", kazao je Vučić agenciji Ansa.

(Beta)

Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljevic/AV
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.