VUČIĆ SE SASTAO SA GUTEREŠOM: GORUĆA TEMA - u pitanju je OPSTANAK srpskog naroda na Kosmetu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2024, 18:05

VUČIĆ SE SASTAO SA GUTEREŠOM: GORUĆA TEMA - u pitanju je OPSTANAK srpskog naroda na Kosmetu (FOTO)

Sa Guterešom je, kako je naveo, govorio i o značaju otvorene debate o gorućim pitanjima bezbednosti opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je imao srdačan susret sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom sa kojim je, kako kaže, sumirao glavne poruke sa sednice Saveta bezbednosti UN o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Sa Guterešom je, kako je naveo, govorio i o >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << značaju otvorene debate o gorućim pitanjima bezbednosti opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

- Razmenili smo mišljenja i o aktuelnoj globalnoj situaciji, kao i o značaju Ujedinjenih nacija u geopolitičkoj areni, kao krovnog foruma u kojem treba raspravljati o svim relevantnim temama od značaja za budućnost svih nas - napisao je Vučić na Instagram nalogu budućnostsrbijeav.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

U Njujorku je juče održana vanredna sednica Saveta bezbednosti o situaciji na Kosovu i Metohiji na zahtev Srbije na kojoj je govorio predsednik Aleksandar Vučić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.