PREDSEDNIK I DANAS SA SVETSKIM LIDERIMA: Vučić u Minhenu ponovo iskazao zabrinutost za bezbednost i prava srpskog naroda na KiM (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2024, 11:35

PREDSEDNIK I DANAS SA SVETSKIM LIDERIMA: Vučić u Minhenu ponovo iskazao zabrinutost za bezbednost i prava srpskog naroda na KiM (FOTO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u Minhenu na 60. Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, gde se i danas sastao sa važnim svetskim liderima.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Vlade Bavarske Markusom Zederom.

- Odličan i prijateljski razgovor sa @markus.soeder o investicijama i jačanju veza između Srbije i Bavarske. Zahvalio sam mu na dosadašnjoj saradnji i istakao da Srbija ima trgovinsku razmenu sa Bavarskom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << veću od milijardu i 500 milona evra. Naglasio sam da su ekonomska snaga Bavarske i njegova lična reputacija kao odličnog poslovnog čoveka, uz strateški pristup koji ima u pogledu saradnje, pomogli da se Bavarska pozicionira kao napredno ekonomsko središte Evrope i da time daje primer Srbiji da stvori još dinamičnije i konkurentnije poslovno okruženje i da postane još snažniji ključni igrač u pokretanju ekonomskog uspeha regiona sa fokusom na infrastrukturu, modernu industriju, inovacije, tehnologiju i proizvodnju. Uskoro, sa najvećim zadovoljstvom, očekujemo posetu @markus.soeder i njegove delegacije Srbiji - napisao je Vučić.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom američkih senatora na čelu sa senatorkom Džin Šahin, članicom Odbora za spoljnopolitičke odnose Senata i predsedavajućom pododbora za Evropu.

"Istakao sam da je česta komunikacija između Srbije i SAD, kao izuzetno važnog partnera naše zemlje, od ključnog značaja u jačanju veza između naših zemalja i rešavanju ključnih pitanja od zajedničkog interesa", napisao je predsednik Srbije na instagram profilu budućnostsrbijeav.

Vučić je naveo da je ponovio veliku zabrinutost za bezbednost i prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, ističući važnost zaštite njihovih interesa i uslova za normalan život, pogotovo imajući u vidu i poslednji potez Prištine, koja je ukinula dinar kao legitimno sredstvo plaćanja, čime je na bezobziran način ugrožena egzistencija srpskog stanovništva.

"Naglasio sam potrebu za nastavkom dijaloga u cilju rešavanja sve jačih pritisaka sa kojima se svakodnevno suočava srpski narod na KiM i zahvalio na podršci SAD u pronalaženju mirnog i održivog rešenja ovog pitanja", naglasio je predsednik Srbije.

On je naveo da je, drugog dana Minhenske bezbednosne konferencije, sa američkim senatorima razgovarao i o bilateralnim odnosima, pitanjima regionalne stabilnosti i aktuelnoj geopolitičkoj situaciji, kao i o jačanju ekonomske saradnje i investicijama u velike projekte koje Srbija pokreće u sklopu EXPO 2027.

"Zahvalio sam SAD na podršci koju pružaju Srbiji na evropskom putu, kao i našem opredeljenju da nastavimo sveobuhvatni razvoj zemlje u svim oblastima", naglasio je Vučić.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Izvor: Srbija Danas/Tanjug
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.