VUČIĆ LJUT NA PODGORICU: Glas Crne Gore za prijem tzv. Kosova u SE uticaće na odnose sa Srbijom

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2023, 14:08

VUČIĆ LJUT NA PODGORICU: Glas Crne Gore za prijem tzv. Kosova u SE uticaće na odnose sa Srbijom

Sedam država članica je bilo protiv

Ako mislite da smo oduševljeni odlukama Crne Gore i nekih drugih – svakako da nismo i to. I svakako da to utiče na odnose koje imamo, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući postupak crnogorske vlasti, koja je glasala za prijem tzv. Kosova u Savet Evrope.

- Ako mislite da smo zadovoljni, nismo. Bilo bi glupo, bilo bi nenormalno, bili bismo neodgovorni i neozbiljni ukoliko bismo sebi rekli: "Ma nema veze, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sve je to divno..." Jer mogli ste biti i uzdržani. Juče je biti uzdržan bilo isto kao i da ste glasali za prijem Kosova. Isto. Mogli ste bar malo pažnje da pokažete prema Srbiji. A niste hteli ni to, ne biste li se dodvorili onima za koje mislite da vas ili čuvaju na vlasti ili da vam pomažu. Ok. Nije to problem, zato od njih očekujte i pomoć i nagrade, ali to ne očekujte od nas. Mi smo mali, mi ne možemo da vam pomognemo ni odmognemo ništa, samo nemojte da očekujete od nas da budemo kuče koje će da plezi pred vama i da vas moli za milost svaki put i još govorimo kako smo mnogo zadovoljni kad nam jednu kosku bacite.

Podsetimo, sedam država članica je bilo protiv (Srbija, Azerbejdžan, Gruzija, Rumunija, Kipar, Španija i Mađarska), dok je pet bilo uzdržano (Grčka, Slovačka, Moldavija, Ukrajina i BiH). Jermenija nije glasala.

Naša delegacije je odmah nakon glasanja napustila salu, uz izjavu da će Srbija preispitati modele daljeg učešća u organizaciji.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.