VUČIĆ INFORMISAO SAUDIJSKOG AMBASADORA O SITUACIJI NA KOSOVU: Sa zadovoljstvom sam primio poziv kralja Salmana (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2023, 10:25

VUČIĆ INFORMISAO SAUDIJSKOG AMBASADORA O SITUACIJI NA KOSOVU: "Sa zadovoljstvom sam primio poziv kralja Salmana" (FOTO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije Osamu Dahil Al-Ahmadija.

-Važna i velika stvar za Srbiju. Sa zadovoljstvom sam primio poziv kralja Salmana bin Abdulaziza al Sauda da posetim Kraljevinu Saudijsku Arabiju, uveren da će intenziviranje političkog dijaloga i ekonomske saradnje između Srbije i Saudijske Arabije pružiti snažan doprinos i poseban podstrek sveukupnom razvoju naših odnosa, pogotovo zato što u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ovoj godini obeležavamo 10. godišnjicu od uspostavlјanja diplomatskih odnosa - napisao je Vučić na instagram nalogu buducnostsrbijeav.

On je informisao ambasadora Al-Ahmadija o razvoju događaja na Kosovu i Metohiji, kao i o celokupnoj situaciji u regionu i istakao da je za Srbiju od klјučnog interesa očuvanje mira i stabilnosti, kao i dalji razvoj regionalne saradnje preko inicijativa poput Otvorenog Balkana.

- Saglasili smo se da je jačanje odnosa među državama regiona pravi put za opšti napredak i stabilnost, kao i da saradnja naše dve zemlje ima veliki potencijal, pogotovo u oblastima polјoprivrede, energetike, turizma i IKT. Iskoristio sam ovu priliku da ponovim poziv kralju Salmanu da poseti Srbiju, siguran da će njegov dolazak doprineti boljem razumevanju prilika i većem stepenu podrške našoj zemlji na međunarodnoj sceni - zakključio je Vučić.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Važna i velika stvar za Srbiju: Predsednik Vučić dobio poziv kralja Salmana da poseti Saudijsku Arabiju

Izvor: 24sedam.rs, 27.Jun.2023

Predsednik je informisao ambasadora Al-Ahmadija o razvoju događaja na Kosovu i Metohiji

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.