(VIDEO) PATRIJARH IRINEJ OBJAVIO BOŽIĆNU POSLANICU: Molimo se za sve ljude, ne zaboravimo Kosovo i Metohiju

Izvor: Press, 05.Jan.2018, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) PATRIJARH IRINEJ OBJAVIO BOŽIĆNU POSLANICU: Molimo se za sve ljude, ne zaboravimo Kosovo i Metohiju

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej pozvao je u Božićnoj poslanici pravoslavne vernike da se mole za sve ljude, a posebno da ne zaborave na naše građane koji žive na Kosovu i Metohiji u teškim uslovima. Takođe je pozvao vernike da se mole za mir u svetu kako bi se oni koji drže poluge moći okrenuli dobru.
"Mi pravoslavni hrišćani i deca Crkve, Njegovom (božjom) blagodaću osnaženi, bez obzira >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << na to kako se drugi odnose prema nama bilo gde, u otadžbini, okruženju i vascelom svetu, svima uzvraćamo po zapovesti Božjoj - bratski i prijateljski, ma koje vere i narodnosti oni bili, znajući da nas Bog ljubavi pita šta mi činimo drugima, a ne šta drugi čine nama", istakao je patrijarh.
 
Posebno je pozvao vernike da srcem i dušom budu jedno sa pravoslavnim srpskim narodom koji, kako je rekao, verno čuva i brani svaku stopu svete zemlje Kosova i Metohije. Ta zemlja je prema rečima patrijarha, sprskom narodu "darovana od Gospoda kao večni zalog".
 
"Vremena burna su dolazila i prolazila. Za sve to vreme naši preci su u svojim srcima neizbrisivo nosili Pećku Patrijaršiju, Gračanicu, Bogorodicu Ljevišku, Banjsku, Dečane, Svete Arhangele i na hiljade drugih svetih oltara širom KIM", rekao je poglavar SPC.

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.