(VIDEO) Češki poslanik: Kosovo je Srbija, dame i gospodo!

Izvor: Press, 13.Jun.2014, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) Češki poslanik: Kosovo je Srbija, dame i gospodo!

Jaroslav Foldina, poslanik vladajuće Češke socijaldemokratske partije, u toku rasprave o predlogu Vlade Češke Republike o "Sporazumu između Češke i Kosova o izbegavanju dvostrukog oporezivanja", izjavio je da je "Kosovo Srbija".
Nakon što je dobio reč u Donjem domu češkog parlamenta Foldina je rekao:
"S obzirom na to da je proteklo izvesno vreme od poslednje rasprave, pratio sam odluke naše Vlade, a pratio >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << sam i razvoj u međunarodnim odnosima. Ništa novo se nije dogodilo. Kao što sam i konstatovao, 2008. godine je bila doneta Rezolucija češkog parlamenta, koja je jasno rekla da nikakva država Kosovo ne postoji. Drago mi je da su se kolege u prethodnoj diskusiji pozivale na Rezoluciju češkog parlamenta u odnosu prema Krimu. Sutra bismo ovde mogli da raspravljamo o Luganskoj Republici, ili o nekoj drugoj republici. Da ne bismo uprljali ruke, preporučujem da se ova rasprava odloži i prekine. Ništa se nije promenilo, Kosovo ne postoji! Rezolucija je i dalje važeća, Kosovo je Srbija, dame i gospodo", zaključio je Foldine.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.