VESELJI NEĆE REKONSTRUKCIJU VLADE: Traži IZBORE nakon ostavke Haradinaja!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2019, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VESELJI NEĆE REKONSTRUKCIJU VLADE: Traži IZBORE nakon ostavke Haradinaja!

Predsednik takozvane kosovske skupštine i lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji zatražio je juče raspuštanje skupštine i određivanje datuma održavanja izbora, uz ocenu da su oni neizbežni.

Veselji je rekao da će preuzeti inicijativu da sazove sednicu, što je, kako je naveo, njegova ustavna odgovornost, a na toj bi sednici dvotrećinskom većinom trebalo da bude doneta odluka o njenom raspuštanju.

Prema njegovim rečima, postoje dve opcije za zakazivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izbora - sastanak političkih stranaka s (tzv.) kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem ili da skupština odluči o sopstvenom raspuštanju.

- Pozvao sam kolege iz političkih stranaka da se okupe u skupštini, da se dogovorimo o raspuštanju, a trebalo bi da se dogovorimo i o datumu izbora - rekao je Veselji posle sastanka Upravnog veća DPK.

U vezi sa pozivom odlazećeg premijera privremenih institucija Ramuša Haradinaja političkim strankama na konsultacije, Veselji je rekao da se one tom pozivu neće odazvati, navodeći da je ostavka bila želja Haradinaja.

STARI NAZIVI SRPSKIH GRADOVA: Jeste li nekada bili u Paležu ili Gurgusovcu? Verovatno jeste, a da to i ne znate (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Veselji: Ostavka Haradinaja nije neočekivana, to je partijska kalkulacija

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jul.2019

Predsednik Demokratske partije Kosova (DPK), Kadri Veselji rekao je da ostavka Ramuša Haradinaja na mestu premijera bila "partijska kalkulacija", da nije neočekivana, ali ;da on o tome nije bio konsultovan...Na konstitutivnom sastanku Upravnog odbora DPK Veselji je u ponedeljak uveče rekao da Haradinajeva...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Veselji traži raspuštanje skupštine i zakazivanje izbora

Izvor: RTV Pink, 30.Jul.2019

Predsednik kosovske skupštine i lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji zatražio je juče raspuštanje skupštine i određivanje datuma održavanja izbora, uz ocenu da su oni neizbežni.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.