VENCI SLAVE ZA PALE HEROJE! General Mojsilović odao poštu stradalima na Kosovu

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2023, 17:06

VENCI SLAVE ZA PALE HEROJE! General Mojsilović odao poštu stradalima na Kosovu

General Mojsilović je položio venac kraj spomenika u porti Hrama Svetog Atanasija Velikog posvećenog poginulim vojnicima iz garnizona Peć.

Delegacija Vojske Srbije koju je predvodio načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović prisustvovala je danas, u zemunskom naselju Plavi horizonti, pomenu Pećancima stradalim na Kosovu i Metohiji u periodu od 1998. do 2003. godine.

Pomen je služio i znamenje blagosiljao arhijerejski namesnik zemunsko-novobeogradski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << protoprezviter-stavrofor otac Božo Bakajlić, a skupu su osim pripadnika Vojske Srbije prisustvovali i predstavnici veteranskih udruženja i brojni građani.

Akciju za podizanje spomen-obeležja pokrenulo je Udruženje „Pećanci za večnost“, po blagoslovu Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija, a autor idejnog rešenja i projekta je arhitekta Gorica Bojović Ljubenov, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.