VELJOVIĆ: ROSU UHAPSIO ČETVORICU PRIPADNIKA MUP-A SRBIJE

Izvor: Kurir, 25.Feb.2012, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELJOVIĆ: ROSU UHAPSIO ČETVORICU PRIPADNIKA MUP-A SRBIJE

BEOGRAD - Direktor policije Milorad Veljović izjavio je u subotu veče da su pripadnici specijalne jedinice kosovske policije ROSU u subotu ujutro izvršili pretres porodičnih kuća i lišili slobode četvoricu pripadnika MUP-a Srbije, Policijske uprave za Gnjilane

BEOGRAD - Direktor policije Milorad Veljović izjavio je u subotu veče da su pripadnici specijalne jedinice kosovske policije ROSU u subotu ujutro izvršili pretres porodičnih kuća i lišili slobode >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << četvoricu pripadnika MUP-a Srbije, Policijske uprave za Gnjilane.

"Prema našim saznanjima, danas, oko 06.00 časova, od strane pripadnika specijalne policije KPS Rosu izvršen je pretres porodičnih kuća pripadnika MUP-a Republike Srbije, policijske uprave za Gnjilane: Nikole Trajkovića iz sela Parteš, Zlatka Denića iz sela Pasjane, Gorana Matropazovića iz sela Pasjane i Dragana Stojkovića iz sela Donja Budriga", svi iz opštine Gnjilane, navedeno je u izjavi dostavljenoj medijima.

Veljović je naveo da je prema saznanjima srpske policije, kod Nikole Trajkovića pronađena lovačka puška njegovog oca, za koju poseduje oružani list izdat od strane tzv. ""kosovskih institucija"" i službena legitimacija MUP-a Republike Srbije.

Kod Gorana Matropazovića, takođe je pronađena službena legitimacija MUP-a RS, a kod Dragana Stojkovića, pronađena je legitimacija Internacionalne policijske asocijacije (IPA), navodi se u izjavi koju nje prosledio Biro za saradnju s medijima MUP-a Srbije.

Prilikom pretresa, kod jednog od ovih policijskih službenika, pronađeni su delovi stare rashodovane uniforme, koja nije u upotrebi u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije od 1999. godine, koju su članovi porodice koristili prilikom poljoprivrednih radova, naveo je direktor policije.

"Prema našim saznanjima, nakon pretresa, ova četiri policijska službenika MUP-a RS, lišena su slobode pod optužbom da su počinila krivična dela "napad na pravni poredak Kosova i ometanje policajca u vršenje službenih dužnosti"", rekao je Veljović.

On je dodao i da je izvršen pretres u porodičnoj kući policijskog službenika MUP-a Srbije, Trajana Todorovića u selu Gornje Kusce, koji se u tom momentu nije nalazio u svojoj kući, tako da on nije lišen slobode.

"Napominjem da ovi policijski službenici, svakodnevno sa područja AP KiM, putuju na posao u Vranje, gde je PU Gnjilane izmeštena nakon 1999. godine", rekao je Veljović.

On je saopštio da je danas izvršen i pretres porodične kuće Živojina Stojanovića, oca policijskog službenika, PU Gnjilane Dobrivoja Stojanovića, koji sa porodicom živi na području opštine Vranje. Prilikom pretresa, u kući je pronađen modifikovani karabin M-48, vlasništvo Živojina Stojanovića, za koji poseduje oružani list izdat od strane tzv. ""kosovskih institucija"", naveo je Veljović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.