VAŽNE INFORMACIJE: Poznato da li Grenel ostaje Trampov izaslanik za dijalog Beograda i Prištine

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Maj.2020, 19:00

VAŽNE INFORMACIJE: Poznato da li Grenel ostaje Trampov izaslanik za dijalog Beograda i Prištine

Američki diplomata napušta funkciju ambasadora u Berlinu

Američki diplomata Ričard Grenel ostaće specijalni izaslanik SAD u dijalogu Beograda i Prištine. To je potvrdio njegov portparol Dik Kastin nakon informacije da se Grenel povlači sa mesta ambasadora SAD u Berlinu.

- On očekuje da se dijalog nastavi što pre i to čim se završi formiranje kosovske vlade - rekao je Kastin odgovarajući na pitanje da li će se ta odluka bilo kako odraziti na njegovu ulogu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << specijalnog izlaslanika predsednika SAD u dijalogu Beograda i Prišitne i kad bismo mogli da očekujemo prvi korak u nastavku rešavanja kosovskog problema.

Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel potvrdio je ranije danas da odlazi sa mesta ambasadora SAD u Nemačkoj. On je na svom Tviteru napisao "Istina" odgovarajući tako na post "Dejli Vajera" da odlazi sa funkcije ambasadora.

Grenel je pored mesta ambasadora obavljao privremeno i posao vršioca dužnosti šefa svih bezbednosnih službi SAD.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.