VAŽAN SASTANAK U BEOGRADU: Vučić danas sa šeficom UNMIK-a Karolin Zijade

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2023, 08:01

VAŽAN SASTANAK U BEOGRADU: Vučić danas sa šeficom UNMIK-a Karolin Zijade

Sastanak je predviđen za 10 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u Beogradu sa šeficom UNMIK-a Karolin Zijade. Sastanak je predviđen za 10 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, najavila je pres služba predsednika.

Zijade je juče, u razgovoru s predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, poručila da je cilj da se očuva mir i stabilnost na Kosovu i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Metohiji i posebno pohvalila inicijativu Otvoreni Balkan, kao mogućnost boljeg ekonomskog povezivanja regiona, saopštila je Vlada Srbije.

Brnabić je prenela da je veoma zabrinuta za bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji.

Brnabić i Zijade su razgovarale o Izveštaju generalnog sekretara UN o radu UNMIK, koji će biti predstavljen na sednici SB UN 27. aprila, o situaciji na Kosovu i Metohiji, položaju Srba i nealbanskog stanovništva, kao i o neophodnnosti implementacije Briselskog sporazuma.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.