Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jun.2023, 21:58

Uzroci, posledice i izlazak iz opasne krize na Kosovu i Metohiji

Osmi dan institucionalne i bezbednosne krize na Kosovu i Metohiji. Nakon šok bombi, suzavca i sukoba između Srba i kosovske policije u kojima je na desetine povređenih, KFOR kontroliše zgrade četiri opštine na severu Kosova i Metohije, zaposleni ne mogu da uđu u svoje kancelarije, a Srbi danima mirno protestuju i „brane“ opštine koje su opasane bodljikavom žicom. Ima li izlaza iz ove krize? Kako sprečiti dalju eskalaciju sukoba? Na kojoj strani treba tražiti političku odgovornost? Da li će međunarodna zajednica sada ubrzati proces formiranja Zajednice srpskih opština, mimo Kurtijevog modela, a da Srbi ne dobiju ništa? 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vujičić: Narod osmi dan okupljen u Zvečanu, nadamo se mirnom rešenju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2023, 15:18

Koordinator Upravljačkog tima za uspostavljanje Zajednice srpskih opština (ZSO) Danijela Vujičić izjavila je za Tanjug da se danas, osmog dana krize na severu Kosova i Metohije, narod u velikom broju okupio u Zvečanu i da Srbi očekuju da će se problemi rešiti mirnim putem.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.