Tužilaštvo ispituje još dve lokacije u Rudnici

Izvor: RTS, 30.Jun.2014, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo ispituje još dve lokacije u Rudnici

Na prostoru kamenoloma Rudnica, na kome se, kako se sumnja, nalaze tela oko 250 osoba albanske nacionalnosti stradalih tokom sukoba na Kosovu i Metohiji, ispituju se još dve lokacije, saopštilo je Tužilaštvo za ratne zločine.

Po naredbi Tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića, ispituju se još dve lokacije, kako bi se utvrdile informacije o navodnom postojanju novih masovnih grobnica sa posmrtnim ostacima stradalih tokom sukoba na KiM 1999. godine, za koja se sumnja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da pripadaju kosovskim Albancima, prenosi Tanjug.

Predsednik Komisije Vlade Srbije za nestala lica Veljko Odalović potvrdio je početkom jula da je do tada na lokaciji Rudnica ekshumirano 37 posmrtnih ostataka, podseća se u saopštenju.

Slučaj "Rudnica" pokrenuo je zaštićeni svedok koji je Euleksu u Prištini rekao da su 1999. u stari kamenolom dovezena tela pobijenih Albanaca i da je kasnije teren posut zemljom i delimično asfaltiran.

Tokom prethodnih istraživanja te lokacije - 2007, a nakon toga 2010, 2011. i 2013. godine, nije pronađeno ništa što bi potvrdilo tvrdnje zaštićenog svedoka.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rudnica: Ispituju se još 2 lokacije

Izvor: B92, 30.Jun.2014

Beograd -- Na prostoru Rudnice, na kome se, kako se sumnja, nalaze tela oko 250 osoba albanske nacionalnosti stradalih tokom sukoba na KiM, ispituju se još dve lokacije...Po naredbi Tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića, "ispituju se još dve lokacije, radi utvrđivanja informacija o navodnom...

Nastavak na B92...

Tužilaštvo: Ispituju se još dve lokaacije u Rudnici

Izvor: Blic, 30.Jun.2014

Na prostoru kamenoloma Rudnica, na kome se, kako se sumnja, nalaze tela oko 250 osoba albanske nacionalnosti stradalih tokom sukoba na Kosovu i Metohiji, ispituju se još dve lokacije, saopštilo je danas Tužilastvo za ratne zločine...Po naredbi Tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića, "ispituju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.