Uverenja za pravna i fizička lica sa KIM u sudovima u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Apr.2018, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uverenja za pravna i fizička lica sa KIM u sudovima u Srbiji

Građani i pravna lica sa prebivalištem odnosno sedištem na teritoriji AP Kosova i Metohije mogu na svoj zahtev u bilo kom osnovnom sudu u Srbiji dobiti uverenja da se protiv njih ne vodi krivični postupak i da nisu osuđena.

Ovo je objavljeno na sajtu Ministarstva pravde, koje je o tome obavestio i sve sudove u Srbiji.

Građani mogu dobiti uverenje o tome da li se protiv njih vodi krivični postupak ukoliko im je ono potrebno za zaposlenje, zasnivanje usvojenja, hraniteljstva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << starateljstva ili za potrebe meritornog odlučivanja suda.

Uverenje se izdaje i u slučaju potrebe za spajanjem sudskog postupka, odmeravanja kazne, nabavke oružja, dobijanja vize, otpusta iz državljanstva, promene ličnog imena i prezimena, sticanja državljanstva Republike Srbije, školovanja i zaključenja braka u inostranstvu.

Pravna lica sa sedištem na teritoriji KiM mogu dobiti uverenje o tome da nisu osuđivana i uverenje o tome da li se protiv njih vodi krivični postupak u slučaju da se javljaju na konkurs za javne nabavke, za potrebe meritornog odlučivanja suda, za dobijanje dozvole za obavljanje određene delatnosti, dobijanje licence za prodaju duvanskih proizvoda, upis u registre ponuđača.

Za istu svrhu traži se i kaznena evidencija pravnih lica, navodi se u informaciji Ministarstva pravde.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.