Usvojena odluka: Pripadnici KBS napuštaju KiM, odlaze...

Izvor: B92, 30.Nov.2022, 19:12

Usvojena odluka: Pripadnici KBS napuštaju KiM, odlaze...

Skupština tzv. Kosova usvojila je odluku da se pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga pošalju na Malvinska ostrva, koja britanci zovu Folklandi.

Kako je istaknuto na današnjoj 110. elektronskoj sednici, ta misija će trajati do tri godine, sa mogućnošću produžetka roka.

KBS će u misiji biti pod komandom Oružanih snaga države domaćina i finansijski će biti pokriveni iz budžeta Kosova.

"Skupštini Kosova je predloženo usvajanje Odluke o upućivanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kontingenta Bezbednosnih snaga Kosova u inostranstvo, odnosno upućivanje u operaciju podrške miru, shodno Sporazumu u vezi sa prilogom Osoblje bezbednosnih snaga Kosova u četi pešadijske vojske na Foklandskim ostrvima. Misija KBS će podržavati mir na Foklandskim ostrvima i tokom ove misije će biti predmet sporazuma potpisanog sa Ujedinjenim Kraljevstvom. U ovu misiju biće poslato sedam pripadnika KBS i ona može trajati do tri godine sa mogućnošću produženja. KBS u ovoj misiji biće pod komandom Oružanih snaga zemlje domaćina i biće finansijski pokriveni iz budžeta Kosova", rečeno je na sednici Vlade Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.