Upozorenje RHMZ: Danas jaki pljuskovi i grmljavina, moguće izlivanje reka

Izvor: Luftika.rs, 29.Avg.2023, 08:24

Upozorenje RHMZ: Danas jaki pljuskovi i grmljavina, moguće izlivanje reka

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će pljuskovi i grmljavina koji se danas očekuju u Srbiji lokalno biti intenzivniji (od 20 do 40 mm za kratko vreme), uz grad i olujni vetar, sa većom verovatnoćom pojave u južnim, centralnim i istočnim krajevima zemlje posle podne i uveče.
Narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme, na snazi je u Šumadiji, Pomoravlju, u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji.
U Srbiji će danas biti svežije >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << vreme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, koji će posle podne i uveče u centralnoj, južnoj i istočnoj Srbiji ponegde biti i intenzivniji uz pojavu grada i olujnog vetra u zoni pljuskova, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
Duvaće slab i umeren, na planinama ponegde i jak južni i jugozapadni vetar. Najniža temperatura biće od 16 stepeni do 23, a najviša od 27 do 31 stepen.
Foto: RHMZ U Beogradu će biti svežije uz promenljivu oblačnost i pojavu kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom u toku dana. Najniža temperatura biće oko 22 stepena, a najviša oko 29.
U narednih sat vremena stiže pljusak, četiri dela Srbije „na udaru“ od jutra
Od srede do kraja nedelje biće svežije i prijatnije vreme. Septembar će biti topliji od proseka plus dva stepena, što znači da će u nižim predelima srednja maksimalna temperatura biti od 23 do 27 stepeni, a ako to prevedemo na broj letnjih dana to znači da nas narednog meseca čeka od 12 do 17 letnjih dana sa maksimalnim dnevnim temperaturama preko 25 stepeni Celzijusa, navode meteorolozi.
RHMZ upozorava da su moguća lokalna izlivanja bujičnih vodotoka Republički hidroemetorološki zavod (RHMZ) upozorio je da su na slivovima Mlave, Peka, Crnog i Belog Timoka, Resave, Nišave, Nere i Brzave tokom 29/30. avgusta moguća lokalna izlivanja bujičnih vodotoka sa pojavom urbanih poplava.
Pljuskovi i grmljavina koji se danas očekuju u Srbiji lokalno će biti intenzivniji (od 20 do 40 mm za kratko vreme), uz grad i olujni vetar, sa većom verovatnoćom pojave u južnim, centralnim i istočnim krajevima zemlje posle podne i uveče, navodi RHMZ.
Snažno nevreme u Prokuplju, pljuskovi sa grmljavinom i gradom veličine oraha

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.