Upokojio se profesor Điđa

Izvor: KMnovine.com, 28.Maj.2020, 17:27

Upokojio se profesor Điđa

Posle kraće i teške bolesti, u bolnici u Beogradu, danas se upokojio profesor prava, Živorad Lazić Điđa (59), dosledni predstavnik starosedelačkog tipa Srbina sa Kosova i Metohije, kako je sebe sa punim pravom voleo da smatra.


   
Živorad Lazić - Điđa    


Živorad Lazić je rođen 5. oktobra 1960. godine u selu Ugljaru, u opštini Kosovo Polje gde je proveo čitav svoj život.

Bio >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << je profesor prava, a predavao je u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Prištini. Jedan je od retkih profesora ove prištinske škole koji je ostao u njoj i posle rata na Kosovui Metohiji, kada je ova obrazovna ustanova premeštena u Laplje Selo. Uspeo je da spase brojna dokumenta škole iz Prištine i, sa malim brojem saradnika, pokrene ovu obrazovnu ustanovu u Lapljem Selu.

Điđa, kako su ga zvali njegovi članovi porodice, prijatelji, pa i učenici, ostaće upamćen kao jedan od najstrožijih ali najpravednijih profesora u ovoj školi.

Điđa je bio sinonim za Ekonomsko-trgovinsku školu u Prištini.

U kratkom, šestomesečnom periodu, obavljao je i funkciju vršioca dužnosti direktora ove škole.

Bio je žestoki kritičar aktuelne vlasti u Srbiji, kao i srpskih političkih predstavnika na Kosovu i Metohiji.

Zbog svojih stavova često je trpeo posledice.

Điđa se nikada nije ženio, ali je iza sebe ostavio brojne školovane đake, kao i monografiju "Oteti zavičaj", jedinstveno svedočanstvo o svom selu Ugljaru, životu i stradanju meštana.

Ova knjiga je doprinos meštanima Ugljara, kako onima koji su ostali u selu, tako i onima koji su iz njega otišli.

Mesto, datum i vreme sahrane Živorada Lazića Điđe biće naknadno objavljeno.





Zbog svoje nepokolebljive pravičnosti Điđa je uživao ogromno poštovanje ali mu je to donelo i brojne nerpilike o kojima možete čitati u tekstovima koje prilažemo kao i njegove stavove na izdaju i državničke zločine koju su vlasti Srbije sprovodile i sprovode na Kosovu i Metohiji.



PROČITAJTE JOŠ: 
Srbi u zamci lažne albanske države i Vučićevog režima - Škola prevare, nasilja i licemerja - KM Novine"Priča profesora Živorada Lazića nije samo priča jednog čoveka, već odraz položaja Srba u okruženju koje je stvorio režim Aleksandra Vučića kome su usta puna „borbe za što bolje uslove života Srba na kiM" a biografija sve bogatija saradnicima izuzetno perspektivne kriminalne karijere" Priča govori da su se kosovsko-metohijski Srbi

PROČITAJTE JOŠ: 
Po planu Vučićeve izdaje - Priprema za konačnu predaju Srba sa KiM separatističkim ''institucijama'' - KM NovineSrbija po prvi put u svojoj novijoj istoriji ima čoveka koji je spreman da sa najviše državne pozicije potpiše sve ono što neprijatelji Srba priželjkuju. Povratak iz Raške na Kosovo i Metohiju predstavlja svojevrsnu ekskurziju kroz najvažnije istorijske promene ovog dela Srbije danas. Tamo gde ih nikada nije bilo Albance ćete susretati na svakom koraku.

PROČITAJTE JOŠ: 
Ivan Maksimović: Sabiranje Vučićevih Srba, oduzimanje srpske zemlje - KM NovineIvan Maksimović: Sabiranje Vučićevih Srba, oduzimanje srpske zemlje Naprednjačka Srbija uspešna je u samo jednoj oblasti, slamanju sopstvene državnosti. Zbog toga ne može a da ne zabrine svaki potez koji povuče vlada naročito oni za koje saznajemo putem medija a iza njih stoji Aleksandar Vučić.


KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2020 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Povezane vesti

Preminuo profesor Živorad Lazić: Čuveni Điđa mnoge generacije izveo na put, sa Kosova nikada nije želeo da ode

Izvor: Večernje novosti, 29.Maj.2020, 00:42

Danas je u Beogradu, gde se nalazio na lečenju posle moždanog udara preminuo Živorad Điđa Lazić cenjeni profesor pravnih predmeta Ekonomsko-trgovinske škole u Lapljem selu Danas je u Beogradu, gde se nalazio na lečenju posle moždanog udara preminuo Živorad Điđa Lazić...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.