Uoči najznačajnije posete Srbiji pred Novu godinu, stigla jaka poruka iz Rusije

Izvor: Telegraf.rs, 10.Dec.2016, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uoči najznačajnije posete Srbiji pred Novu godinu, stigla jaka poruka iz Rusije

Srbija može da računa na Rusiju u zaštiti suvereniteta i teritorijalnog integriteta, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova uoči posete šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova Beogradu.

Kako prenosi ruska agencija TAS S, tokom dijaloga Rusije i Srbije posebna pažnja biće posvećena podršci na očuvanju mira i stabilnosti na Balkanu, pre svega na Kosovu.

- Srbija može da nastavi da računa na podršku Rusije u zaštiti suvereniteta i teritorijalnog integriteta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << pre svega Kosova - navodi se u saopštenju pozivajući se na uspešnu saradnju dve zemlje na međunarodnoj sceni.

Ministarstvo navodi da se težnje Srbije da postane član EU ne smatraju smetnjom za dalji razvoj odnosa sa Rusijom i podseća da Srbija nije podržala sankcije EU uvedene Rusiji, kao i da vodi balansiranu politiku kada se radi o Ukrajinskoj krizi.

- Učešće srpske delegacije kao posmatrača u Organizaciji sporazuma kolektivne bezbednosti i saradnje (CSTO), poseta generalnog sekretara te organizacije Nikolaja Borđuže Beogradu u aprilu i zajednička vojna vežba održana u novembru je demonstracija balansiranog kursa koji vodi Srbija i dokaz o postojanju iskrene neutralnosti u trenutnim komplikovanim okolnostima u Evropi - navodi se u saopštenju.

Foto: Tanjug/Marko Đoković

(Telegraf.rs/Tanjug)


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Srbija može da računa na Rusiju u zaštiti, pre svega KiM"

Izvor: B92, 10.Dec.2016

Moskva -- Srbija može da računa na Rusiju u zaštiti suvereniteta i teritorijalnog integriteta, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova...Saopštenje dolazi uoči posete šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova Beogradu..Kako prenosi ruska agencija Tas tokom dijaloga Rusije i Srbije posebna...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.