Unutrašnji rat pretvorila je u spoljašnji spektakl

Izvor: B92, 14.Apr.2021, 08:13

"Unutrašnji rat pretvorila je u spoljašnji spektakl"

Priština -- Članica Socijaldemokratske partije Teuta Rusta iznela je brojne kritike na račun Donike Gervale, koja je predstavila stanje na Kosovu na sednici SB UN u utorak.

Rusta je na Fejsbuku poručila da je Gervala "produžena ruka Aljbina Kurtija" i da je svojim izlaganjem "dala argumente zemljama koje nisu priznale nezavnisnost Kosova da to ne učine ni u budućnosti".

"Ono što je Vjosa Osmani uradila u intervjuu za Bi-Bi-Si, to je Gervala ponovila u Savetu bezbednosti. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Unutrašnji rat pretvorila je u spoljašnji spektakl", ocenila je Rusta, a preneo Kosovo onlajn.

Ona je dodala da je rad kosovskog ministarstva spoljnih poslova u suprotnosti sa onim što mu je misija, a to je, kako kaže, izgradnja odnosa sa drugim zemljama.

"Gervala daje argumente državama koje nas nisu priznale i koje se bore protiv državnosti Kosova da tako nastave i dalje. To su zemlje u kojima socio-ekonomska stvarnost Kosova ne menja svoj politički položaj, jer nisu povezane sa unutrašnjim kretanjima. Ovde se postavlja pitanje s kim Gervala komunicira", zaključila je Rusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.