Unmik je produžena ruka Rusije na Kosovu

Izvor: Vesti-online.com, 18.Jul.2016, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Unmik je produžena ruka Rusije na Kosovu"

Kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj izjavio je da je Unmik produžetak ruskog uticaja na Kosovu i ocenio da treba razrediti sednice Saveta bezbednosti UN o Kosovu, jer su izveštaji generalnog skretara UN "štetni", prenose kosovski mediji.

- Unmik postoji kao organizacija, kao misija na Kosovu zato što je Rusija blokirala usvajanje Ahtisarijevog plana i sprečila zamenu Rezolucije 1244 nekom drugom rezolucijom koja bi okončala misiju Unmika - rekao je Hodžaj. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

On je precizirao da se to ne odnosi na ljude koji rade u misiji, već na Unmik "kao instrument ruske politike prema regionu" i dodao da je potrebno učiniti više kako bi se dodatno smanjilo prisustvo Unmika i razredile sednice Saveta bezbednosti o Kosovu.

Prema Hodžajevim rečima, izveštaji generalnog sekretara UN Savetu bezbednosti ne odslikavaju "realnost nezavisnog Kosova", već uključuju "banalne" detalje poput toga da su albanska deca "bacala kamenje" na nekoga.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.