Umesto o saradnji, Rama o Kosovu

Izvor: B92, 12.Nov.2014, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Umesto o saradnji, Rama o Kosovu"

Posetu albanskog premijera Edija Rame Srbiji nažalost je obeležilo pitanje Kosova umesto da se govorilo o unapređenju političke i ekonomske saradnje dve zemlje.

To je mišljenje predsednika Upravnog odbora Senata privrede Nemačke i Senata privrede Austrije Diter Herte.

"Pratio sam naslove o poseti Rame. Ta poseta je bila obeležena pitanjem Kosova. Težište te posete je trebalo da bude podsticanje političke i ekonomske saradnje. Smatramo da je dobro je da se ta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saradnja intenzivira", rekao je Herte.

Srbija ima centralni položaj na Balkanu, rekao je i dodao dodao da naša zemlja ima odlične uslove da bude centar za nemačke firme koje žele da posluju u čitavom regionu.

"Došao sam da vidim koliko ovo trzište može biti atraktivno za nemačke firme koje žele da posluju u regionu", rekao je Herte i dodao da nije njegovo da komentariše posetu Rame.

Herte je, inače, danas, kao specijalni gost, prisustvovao potpisivanju Memoranduma o saradnji Srpske asocijacije menadžera (SAM) i Senata privrede Srbije, a na poziv predsednika Upravnog odbora Senata privrede Srbije Ivana Grosa.

Sporazum su, u cilju povezivanja srpskih, austrijskih i nemačkih privrednika, podizanja konkurentnosti, kao i podsticanja investicija i izvoza, potpisali predsednik SAM-a Milan Petrović i Ivan Gros.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preševski apsurdi

Izvor: Danas, 13.Nov.2014, 00:24

U poseti albanskog premijera Edija Rame Preševu i albanskoj manjini na jugu Srbije ne bi trebalo da bude ničeg neobičnog, jer je to stvar uobičajene diplomatske prakse. Ali, umesto rutinskog događaja, zaslugom i gosta i organizatora posete, pred javnošću se odigrao teatar apsurda...A teško je...

Nastavak na Danas...

Vilhelm:Ostaje vizna liberalizacija

Izvor: B92, 13.Nov.2014

Hajnc Vilhelm kaže će novi nemački zakon kojim je Srbija svrstana među sigurne zemlje obezbediti da vizna liberalizacija za naše građane ostane na snazi...On je istakao da je to korak u dobrom pravcu u razvoju odnosa dve zemlje, uprkos neprijatnosti koja se dogodila...Podsetivši da je broj podnosilaca...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.