Izvor: N1 televizija, 02.Okt.2018, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umesto o dnevnom redu, poslanici o Kosovu i Toniju Bleru

Prvi dan jesenjeg zasedanja Skupštine Srbije počeo je svečano, dočekom Garde ispred zgrade Skupštine i intoniranjem himne. Nastavio se celodnevnom raspravom o Kosovu i Toniju Bleru, a završio se neslavno - tako što je Skupština ostala bez kvoruma.

Izvor: N1

Naime, posle jednočasovne pauze, većina poslanika odlučila je da se ne vrati u skupštinsku salu, zbog čega se sednica nastavlja sutra.

Na dnevnom redu prve sednice redovnog zasedanja Skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Srbije pred poslanicima, između ostalog: očuvanje afričko-evroazijskih migratornih ptica vodenih staništa, zaštita i održivi razvoj Karpata i očuvanje populacije slepih miševa u Evropi.

"Dakle, to su prioriteti Vlade Srbije i Narodne skupštine, a tema KiM o kojoj govori čitav svet 2,5 godine ne može da dođe na dnevni red aktuelne Skupštine", kaže Boško Obradović iz pokreta Dveri.

Podsećaju poslanici opozicije da i dalje ne znaju šta je to bila politika o Kosovu Aleksandra Vučića koja je, citiraju samog predsednika, doživela poraz.

"Koja će biti sledeća politika koju ćete zastupati u vezi s KiM. Da li je to politika koju Toni Bler zastupa sada putujući po svetu i zastupajući politiku Aleksandra Vučića", poručuje Miroslav Aleksić iz Narodne stranke.

"Koliko puta se Boris Tadić susreo s Tonijem Blerom, koliko puta se prijatelj Boška Obradovića - Vuk Jeremić s Toni Blerom, koliko puta je bio oduševljen i da li je to oduševljenje preneo "ljotićevcima", rekao je Marijan Rističević, Narodna seljačka stranka.

"Toni Bler se pominje kao pregovarač u ime Srbije o budućem statusu Kosova. Ko ga plaća, koju platformu zastupa i kome podnosi izveštaj", pitao je Zoran Živković iz Nove stranke.

"Ja verujem da kolega Živković koji ovde nešto govori o Toniju Bleru da ovo nije video, verovatno je pio vatrene vodice i jednostavno je to prenebregao da vidi", rekao je Rističević.

Da li je i premijerka u Ujedinjenim nacijama, pita se opozicija, prenebregla da u svom govoru pomene Rezoluciju 1244?

"Moje pitanje je zašto naš politički vrh ignoriše ili kao da se oseća nelagodno zbog rezolucije 1244 nego moraju drugi da nas podsećaju na značaj te rezolucije", smatra Đorđe Vukovanović, Pokret za spas Srbije-Nova Srbija.

"Predsednica Vlade Ana Brnabić je na forumu "Akcija za mir" koji se održavao u okviru UN, u Njujorku, izričito tražila da se misija UNMIK-a ne smanjuje ni u broju članova, ni u trajanju mandata", kaže Aleksandar Martinović, poslanik SNS.

Aktivnost opozicije nije se zaustavila na postavljanju pitanja članovima Vlade, pa su u nastavku sednicu podneli čak 170 dopuna dnevnog reda, stigli da obrazlože 60 od kojih je svaki imao istu sudbinu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Skupština počela svečano, pa ostala bez kvoruma

Izvor: N1 televizija, 02.Okt.2018

Prvi dan jesenjeg zasedanja Skupštine Srbije počeo je svečano, dočekom Garde ispred zgrade Skupštine i intoniranjem himne. Nastavio se celodnevnom raspravom o Kosovu i Toniju Bleru, a završio se neslavno - tako što je Skupština ostala bez kvoruma...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.