Ukrajina je prvi front, Balkan drugi, a Kosovo treba da...

Izvor: B92, 22.Feb.2022, 14:04

"Ukrajina je prvi front, Balkan drugi, a Kosovo treba da..."

Priština -- Poslanik Demokratske partije Kosova Enver Hodžaj izjavio da bi Vlada trebalo da sazove Savet za nacionalnu bezbednost zbog situacije u Ukrajini.

Hodžaj smatra i da bi tzv. Kosovo trebalo da uvede sankcije Rusiji, prenosi portal Kosovo onlajn.

On je rekao da bi Skupština trebalo da usvoji rezoluciju o tenzijama na ukrajinskoj granici i upozorio da ta situacija može da ugrozi i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Balkan.

"Zbog istorije, moramo biti solidarni sa narodom Ukrajine koji brani nezavisnost svoje zemlje. Verovatno bi trebalo da usvojimo rezoluciju. Ukrajina je prvi front, a Balkan drugi. Mi smo prva linija na Balkanu. Vlada treba da sazove Savet za nacionalnu bezbednost o situaciji, i ako SAD i EU uvedu sankcije, Vlada Kosova takođe treba da uvede sankcije Ruskoj Federaciji. Ova skupština ne treba da bude distancirana od onoga što se dešava u Ukrajini", izjavio je Hodžaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.