Uklonite barikade zarad opstanka

Izvor: Vesti-online.com, 30.Nov.2011, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uklonite barikade zarad opstanka

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković ocenio je danas da je uklanjanje barikada na severu Kosova i Metohije od interesa za opstanak Srba u južnoj pokrajini.

"U ovom trenutku moramo otkloniti sve opasnosti kako ne bi došlo do dalje eskalacije nemira i da sprečimo svaku mogućnost da se ugrozi bezbednost stanovništva", naveo je Cvetković u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Premijer Srbije je od pripadnika međunarodnih misija, koje na Kosovu i Metohiji deluju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << po mandatu UN, zatražio da štite sve građane i da ne primenjuju nasilje prema srpskom stanovništvu. Prema njegovim rečima, Srbi na severu pokrajine moraju mudrim odlukama da doprinesu opstanku na celoj teritoriji južne pokrajine.

"Barikade su postigle svoj cilj, zaustavile instaliranje institucija takozvanog nezavisnog Kosova na severu, pokrenut je sa mrtve tačke dijalog i sada treba dati šansu pregovorima", rekao je Cvetković i dodao da Vlada smatra da se dijalogom može doći do dugoročne stabilnosti koja ne ugrožava opstanak Srba na Kosovu i Metohiji.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.