Uključivanje velikih sila u dijalog privileguje Srbiju?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Sep.2019, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uključivanje velikih sila u dijalog privileguje Srbiju?

Direktno učešće Nemačke, Francuske i Sjedinjenih Država u proces dijaloga Srbije i Kosova moglo bi da vrati Rusiju u igru. Kako piše prištinski list "Zeri", poznavaoci političkih okolnosti smatraju da bi iz konačnog sporazuma mogle da proizađu privilegije za Srbe, umanjivanje interesa Kosova i destabilizacija Balkana pod uticajem Rusije.

"Dijalog između Kosova i Srbije možda neće biti završen u formatu u kom je započet pre osam godina. Pored zvaničnog Brisela, neke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << druge zemlje EU, poput Nemačke i Francuske, takođe traže uključivanje u dijalog", piše "Zeri".

List navodi i da se imenovanje Metjua Palmera za specijalnog izaslanika SAD za zapadni Balkan posmatra kao još jedan pokušaj da se Amerika direktno uključi u proces dijaloga, što bi moglo da podstakne još jedan, "ne baš pozitivan, potez za Kosovo".

"Uključivanje ovih država u proces dijaloga ne isključuje ambicije Rusije da učestvuju u dijalogu. Čak se u Srbiji ovo smatra svršenim poslom", zaključuje "Zeri".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.