Euleks ukinuo pritvor Miljkoviću

Izvor: B92, 25.Maj.2012, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks ukinuo pritvor Miljkoviću

Kosovska Mitrovica -- Radnik JKP Vodovod Ibar i šef kancelarije Unmika u severnoj Kosovskoj Mitrovici Jovica Miljković pušten je večeras iz pritvora u Prištini.

On je u Prištinu prebačen iz Vučitrna posle hapšenja 17. maja.

Miljković je uhapšen na putu od sela Suvi Do kod Kosovske Mitrovice jer je, navodno, učestvovao u uništavanju policijskog kontejnera u naselju Tri solitera pre više od mesec dana u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Jedan od njegovih advokata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ljubomir Pantović rekao je agenciji Beta da je pretpretresni sudija Opštinskog suda Kosovska Mitrovica, sada u Vučitrnu, doneo odluku o ukidanju pritvora na inicijativu međunarodnog tužioca Euleksa.

"Euleks je u ponedeljak preuzeo predmet, analizirao ga i utvrdio da nema osnova za sudski pritvor i tu meru zamenio obaveznim javljanjem tri puta nedeljno u policijsku stanicu", rekao je Pantović.

On je dodao da će istraga biti nastavljena. Miljković se tereti za krivično delo sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Građani su Miljkovićevo oslobađanje tražili na velikom protestnom skupu održanom na Trgu Šumadija, a svakodnevnim protestnim šetnjama od glavnog mosta na Ibru do zgrade suda upućivali su poruke međunarodnoj zajednici i vlastima u Prištini da se neće pomiriti sa, kako tvrde, bezrazložnim i političkim hapšenjima Srba u pokrajini.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pušten iz zatvora Srbin iz Kosovske Mitrovice

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Maj.2012

Jovica Miljković iz Kosovske Mitrovice pušten je večeras iz pritvora u Prištini, gde je bio prebačen iz Vučitrna posle hapšenja 17. maja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Sudija Euleksa na KiM ukinuo pritvor Jovici Miljkoviću

Izvor: Kurir, 25.Maj.2012

Radnik UNMIK administracije Jovica Miljković, kojeg je kosovska policija uhapsila prošle nedelje, pušten danas iz pritvora..KOSOVSKA MITROVICA - Radnik UNMIK administracije Jovica Miljković, kojeg je kosovska policija uhapsila prošle nedelje, pušten je danas iz pritvora ali će istraga protiv njega...

Nastavak na Kurir...

Kosovo: Jovica Miljković pušten iz pritvora

Izvor: S media, 25.Maj.2012

Radnik JKP Vodovod Ibar i šef kancelarije Unmika u severnoj Kosovskoj Mitrovici Jovica Miljković pušten je večeras iz pritvora u Prištini, gde je bio prebačen iz Vučitrna posle hapšenja 17. maja...Miljković je uhapšen na putu od selu Suvi Do kod Kosovske Mitrovice jer je, navodno, učestvovao...

Nastavak na S media...

Euleks: Latifaju 12 godina zatvora

Izvor: B92, 25.Maj.2012

Kosovska Mitrovica -- Međunarodno sudsko veće Okružnog suda u severnom delu Kosovske Mitrovice osudilo je na 12 godina zatvora Agrona Latifaja zbog ubistva...Iz Euleksa je saopšteno da je Latifaj kriv, jer je 19. januara 2010. godine lišio života Amira Niku u koga je ispalio sedam hitaca u selu...

Nastavak na B92...

K. Mitrovica: Ukinut pritvor Jovici Miljkoviću

Izvor: Večernje novosti, 25.Maj.2012

Radnik UNMIK administracije Jovica Miljković, kojeg je kosovska policija uhapsila prošle nedelje, pušten je danas iz pritvora ali će istraga protiv njega biti nastavljena

Nastavak na Večernje novosti...

Jovica Miljković pušten iz zatvora u Prištini

Izvor: Vesti-online.com, 26.Maj.2012, 01:20

Radnik JKP Vodovod Ibar i šef kancelarije Unmika u severnoj Kosovskoj Mitrovici Jovica Miljković pušten je u petak uveče iz pritvora u Prištini, gde je bio prebačen iz Vučitrna posle hapšenja 17. maja...Miljković je uhapšen na putu od selu Suvi Do kod Kosovske Mitrovice jer je, navodno, učestvovao...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.