Ukinite harač uperen protiv Srba!

Izvor: Večernje novosti, 26.Nov.2018, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinite harač uperen protiv Srba!

Krizni štab četiti opštine sa severa najavio održavanje velikog protesta u Kosovskoj Mitrovici KOSOVSKA MITROVICA - Svoju borbu protiv „harača" koji je za svu srpsku robu uvela Prištini, Srbi sa severa Kosmeta nastaviće u utorak velikim protestnim skupom u Kosovskoj Mitrovici. Mirno, demokratski i Gandijevski iskazaće svoje neslaganje sa ovim besmislenim potezom Prištine, koji direktno utiče na ostanak i opstanak Srba u pokrajini.- U ime svih članova Kriznog štaba >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i predsednika Srpske liste Gorana Rakića pozivamo sve da prisustvuju ovom mirnom protestu, ali i apelujem da nikako ne nasednu na provokacije koje mogu doći sa strane. Moramo da budemo mirni i uzdržani, jer ovo nije borba uperena protiv bilo koga, već naše pravo da živimo život dostojan čoveka u 21. veku – rekao je potpredsednik Srpske liste Igor Simić.Dešavanja na Kosmetu iz časa u čas pratite OVDEOn je naglasio da će dalje mere kriznog štaba zavisiti od snabdevanja pre svega Kliničko – bolničkog i Studentskog centra u Kosovskoj Mitrovici, ali i ostalih institucija koje zavise od nabavki iz centralne Srbije.O trenutnoj političko – bezbednosnoj situaciji i posledicama ekonomske krize koja preti zbog takse na uvoz srpske robe sutra će, na vanrednim sednicama Skupština opština, razgovarati i delegati četiri opštine sa severa Kosmeta.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Protest Srba: Odavde nema nazad, braćo i sestre FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 27.Nov.2018, 13:08

U Kosovskoj Mitrovici počeo protest Srba zbog, kako kažu, sramnih poteza Prištine i hapšenja Srba u Kosovskoj Mitrovici...Na protestu je prisutan veliki brog građana severnog dela Mitrovice, kojima se prvi obratio sada već bivši gradonačenik Kosovske Mitrovice Goran Rakić, koji je oko sat pre...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.