Uhapšeno 59 pripadnika kosovske policije zbog primanja mita

Izvor: N1 televizija, 19.Dec.2016, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno 59 pripadnika kosovske policije zbog primanja mita

Inspektorat Policije Kosova saopštio je da je uhapšeno 59 policajaca osumnjičenih za primanje mita tokom vršenja službenih dužnosti.

Izvršni načelnik Inspektorata Hiljmi Mehmeti je na konferenciji za novinare u Prištini rekao da je istraga o tom slučaju trajala četiri meseca i da je među uhapšenima 35 Albanaca, 23 Srba i jedan Bošnjak.

"Posle informacija da neki pripadnici policije uzimaju mito od građana, Tužilaštvo u Prištini i Prizrenu su preuzele >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << četvoromesečnu istragu. Danas je u svojstvu osumnjičenih ispitano 59 policijska zvaničnika. Isti su pritvoreni i zatražena je njihova suspenzija sa posla", rekao je Mehmeti.

Mehmeti je rekao da će Inspektorat dostaviti Tužilaštvu krivičnu prijavu za sve pritvorene policajce, ali i za 30 građana za koje se sumnja da su dali mito.

Glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici Čućri Sulja je rekao da je najveći broj pritvorenih iz tog regiona.

"Imamo 20 policijskih zvaničnika sa severa i 15 zvaničnika sa juga Mitrovice. Svi su pripadnici jedinice saobraćajne policije", rekao je Sulja.

Po kosovskim zakonima, policajci mogu biti uhapšeni jedino po nalogu tužilaštva i policijskog inspektorata koji vodi istragu o svim krivičnim delima u kojima učestvuju pripadnici snaga reda.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Vlada Kosova pozdravila hapšenje 59 policajaca

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Dec.2016

Vlada Kosova pozdravila je večeras akciju Inspektorata Policije Kosova i državnih organa u kojoj je uhapšeno 59 kosovskih policajaca osumnjičenih za primanje mita tokom vršenja službenih dužnosti...U saopštenju vlade navedeno je da je hapšenje dokaz "beskompromisnog" opredeljenja institucija...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.