Uhapšeni teroristi iz Makedonije, Albanije i sa Kosova

Izvor: RTS, 11.Maj.2015, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni teroristi iz Makedonije, Albanije i sa Kosova

Osnovno javno tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u Skoplju podnelo je krivičnu prijavu zbog terorizma, ugrožavanja ustavnog poretka i bezbednosti protiv 30 osoba koje su se u subotu predale policiji, a bile su deo terorističke grupe koja se 9. maja sukobila sa policijom u Kumanovu. Svima je određen pritvor od 30 dana.
Kako prenose makedonski mediji, za 18 uhapšenih iz grupe >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Kumanovu utvrđeno je da su sa Kosova, devetorica su državljani Makedonije, a jedan uhapšeni je albanski državljanin sa prebivalištem u Nemačkoj, prenose makedonski mediji.

Nekoliko njih priznalo je da su u Makedoniju ušli ilegalnim putem.
Iz grupe od 30 uhapšenih njih 23 terete se za terorističko ugrožavanje ustavnog poretka i bezbednosti, udruživanje zbog neprijateljske delatnosti i nedozvoljenog držanja oružja, dok se sedam pritvorenih sumnjiči za terorističko ugrožavanje ustavnog poretka i bezbednosti.
Po okončanju policijske akcije u Kumanovu, koja je počela 9. maja a trajala više od 30 sati, pored osoam policajaca poginulo je i 14 osoba za koja se pretpostavlja da su pripadnici terorističke grupe. U akciji je ranjeno 37 policajaca.
Prema navodima makedonskog MUP-a, teroristička grupa je u Makedoniju ušla početkom maja, a brojala je oko 40 ljudi.
Kako je juče saopšteno iz makedonskog MUP-a prema prvim saznanjima veći deo grupe koja se sa policijom sukobila u Kumanovu pre mesec dana je učestvovao u napadu na policijsku karaulu kod sela Gošince.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.