Petković za TV Prva: Najoštrije osuđujem napad na Jovanovića VIDEO

Izvor: B92, 11.Apr.2023, 08:24

Petković za TV Prva: Najoštrije osuđujem napad na Jovanovića VIDEO

Beograd -- Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković je gostujući na TV Prva najoštrije osudio napad na Srbina od strane kosovske policije Rosu.

"Želeo bih najoštrije da osudim napada na Milana Jovanovića, on je zadobio prostrelnu ranu i prebačen je na KBC Kosovska Mitrovica. Reč je o mirnom porodičnom čoveku, ocu troje dece, taksista, nema nikakvu mrlju u karijeri i u životu", rekao je Petković.

"Priština i Aljbin Kurti ne haju za to, oni svim svojim akcijama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << žele da isprovociraju nekakvu neprimernu akciju Srba na KiM", rekao je.

"Razgovarao sam sa njegovom sestrom Nadicom i lekarima. Milanova rana je sa desne strane grudnog koša i par milimetara ga je delilo od toga da izgubi život", rekao je Petković za TV Prva.

Na to što su iz kosovkse policije rekli da oni nisu pucali na Jovanoivića, Petković je zapitao zašto onda neće da pokažu snimke sa kamera sa lica mesta.

Petković je podsetio da se dogodilo više od 300 incidenata od kada je Kurti došao na vlast. U poslednjih mesec dana samo opljačkano je 12 srpskih kuća i provalnici nisu pronađeni, skrnavljeni su grobovi i hramovi.

Direktor Kancelarije za KiM izjavio je da će u četvrtak biti održan novi sastanak političkih predstavnika Srba Kosova sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i Vladom Srbije.

"Razgovaraćemo i o političkim zaključcima koje treba da donesemo, da vidimo šta ćemo i kako ćemo u narednom periodu", kazao je Petković za TV Prva.

On je ocenio da je to što su predstavnici opozicije juče napustili sednicu Odbora za Kosovo i Metohiju licemerje i posebna sramota, jer je imao nameru da govori o evropskom sporazumu za normalizaciju odnosa Srbije i Kosova, ali oni to nisu hteli da sačekaju.

Prema njegovim rečima, to dokazuje da opozicija ne haje kako Srbi žive na Kosovu i da niko ne zna šta su oni želeli, a da je ceo događaj isceniran da bi se obesmislila sednica Odbora za Kosovo i Metohiju.

"U jednom trenutku, Boško Obradović mi kaže 'mi smo došli ovde da čujemo o francusko-nemačkom planu'. U ruci držim i predlog Evropske unije i aneks koji je postignut u Ohridu i to mu kažem. Njih je zabolelo to što sam se ja pojavio na sednici Odbora za Kosovo i Metohiju i što je sednica održana, mi nemamo šta da krijemo", rekao je Petković.

Kazao je da je sednica bila zatvorena za javnost, jer je na njoj predstavljen izveštaj Kancelarije za Kosovo i Metohiju i dijalogu Beograda i Prištine i da tu ima i te kako poverljivih stvari, pored ostalog i šta će činiti Srbija po pitanju dijaloga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petković: Ranjeni Srbin na Kosovu je stabilno, nekoliko milimetara ga je delilo da izgubi život

Izvor: Blic, 11.Apr.2023

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je jutros da je kosovska policija ROSU sinoć kod Bistričkog mosta na putu Leposavić- Kosovska Mitrovica, pucala na Milana Jovanovića, da je on u stanju šoka prebačen u KBC Kosovska Mitrovica gde je operisan i da je sada njegovo stanje...

Nastavak na Blic...

MIRAN PORODIČNI ČOVEK, BEZ MRLJE U KARIJERI Petković nakon napada na još jednog Srbina na KiM: Kurti očigledno ne želi mir, želi da izazove teror!

Izvor: Pančevac-online.com, 11.Apr.2023

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković najoštrije je osudio napad na Srbina Milana Jovanovića, na koga je sinoć kosovska policija Rosu pucala kod Bistričkog mosta. – On je zadobio prostrelnu ranu i u stanju šoka je prebačen u KBC Kosovska Mitrovica i tamo je operisan. Reč je o mirnom čoveku,...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.