Izvor: Blic, 30.Avg.2016, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni napadači na zgradu skupštine Kosova

Šest osoba, koja su izvršila napad na zgradu parlamenta u Prištini početkom ovog meseca, privedena su jutros, saopštila je kosovska policija.

Uhapšenima je određen četrdesetosmočasovni pritvor zbog sumnje da su "planirali, organizovali i izvršili napad i preuzeli odgovornost", navedeno je u policijskom saopštenju.

Oni su privedeni tokom jutrošnje zajedničke akcije policije i Kancelarije specijalnog tužilaštva i tom prilikom je pronađena i veća količina >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oružja, saopštila je kosovska policija.

"Samoopredeljenje", radikalni pokret Albanaca, saopštio je da je jutros uhapšen njihov član Frašer Krasnići.

NAPAD U PRIŠTINI Ispaljen projektil na skupštinu Kosova

U policijskom saopštenju se dodaje da je tokom akcije pretresa na šest lokacija pronađen dokazni materijal - šest komada vatrenog oružja, tri automatske puše, dva revolvera, jedan karabin, municija, kao i "drugi materijal u vezi sa slučajem".

Početkom avgusta na zgradu kosovskog parlamenta bačena je eksplozivna naprava, a dan nakon protesta opozicije i sednice parlamenta na kojoj se raspravljalo o Nacrtu sporazuma o demarkaciji granice sa Crnom Gorom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.