Udruženje kidnapovanih sa KiM pozdravilo hapšenje Haradinaja

Izvor: Blic, 05.Jan.2017, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udruženje kidnapovanih sa KiM pozdravilo hapšenje Haradinaja

Udruženje porodica kidnapovanih sa Kosva i Metohije pozdravilo je hapšenje bivšeg komandanta takozvane Oslobodilačke vojske Kosova Ramuša Haradinaja po srpskoj poternici i očekuju da će konačno stići pravda i da će se saznati istina, koju, kako kažu, čekaju od 1998.

U saopštenju dostavljenom medijima, iz tog Udruženja poručuju da s obzirom na ranija iskustva ipak strahuju da će Haradinaj ponovo biti oslobođen, jer znaju koliko je, kako kažu, albanski lobi jak. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Zato oni apeluju na evropske zvaničnike da ne zatvaraju oči pred srpskim žrtvama.

- Zločinac je u vašim rukama, budite praedni i dajte pravdu žrtvama i njihovim porodicama - poručili su.

Dodaju da porodice kidnapovanih Srba, Roma, Goranaca, Muslimana, lojalnih Albanaca najbolje znaju koliko i kako ih je Ramuš Haradinaj zavio u crno.

- On je kao ključni komandant tzv. OVK javno priznao sve svoje zločine u svojoj autobiografskoj knjizi u kojoj je do detalja opisao svako ubistvo vojnika, policajaca, civila - navodi se u saopštenju ovog udruženja.

U tom udruženju smatraju da Haški tribunal u slučaju Haradinaja, kao i u slučaju slovenačkih, hrvatskih, muslimanskih i albanskih zločinaca, nije bio pravedan, pa su mnogi zločini od Slovenije do Kosova i Metohije su ostali nekažnjeni.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.