Ubijen još jedan svedok - Specijalnog suda za OVK

Izvor: Mondo, 22.Apr.2016, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen još jedan svedok - Specijalnog suda za OVK

Nekadašnji pripadnik Oslobodilačke vojske Kosova, Bedri Curi, čije je telo pre nekoliko dana pronađeno kod Glogovca, najverovatnije je bio svedok suda koji će suditi bivšim pripadnicima OVK, piše prištinski dnevnik Bota sot.

Foto: Ilustracija

Prištinski dnevnik, pozivajući se na neimenovane izvore, navodi da je Curi najverovatnije ubijen jer je bio spreman da svedoči pred novoosnovanim sudom, pred kojim će se uskoro naći bivši lideri OVK kako bi odgovarali >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za ratne zločine i politička ubistva.

Bedri Curi je ubijen kada je išao u posetu porodici koja živi nedaleko od Glogovca.

Policija nije želela da komentariše navode prištinskog dnevnika, prenosi RTS.

Međunarodni sud za OVK u Holandiji osnovan je upravo zbog toga što na Kosovu nije uspostavljen pristojan pravosudni sistem koji bi sudio za ratne zločine, i što se pri ranijim pokušajima "građenja slučaja" dolazilo do toga da svedoci bukvalno nestaju, ili naprasno menjaju iskaze.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.