UŽIVO Vučić dočekao Srbe sa KiM koji su pešice došli na skup Srbija nade

Izvor: B92, 25.Maj.2023, 20:06

UŽIVO Vučić dočekao Srbe sa KiM koji su pešice došli na skup "Srbija nade"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je Srbe sa Kosova i Metohije koji su pešice krenuli sa KiM na veliki narodni skup "Srbija nade".

Doček je organizovan u zgradi Generalnog sekretarijata.

"Ponosan sam na to što imam priliku večeras da vam se zahvalim za podršku ne meni nego državi Srbiji. Ja ne bih izdržao ni kilometar i po, a vi ste izdržali preko 200 km. Ponosan sam što čuvate naša ognjišta i brinete o našoj zemlji, i što je uprkos pritiscima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << beskrajno volite", rekao je Vučić.

On je rekao da su Srbi stigli iz svih delova Kosova i Metohije.

"Možete da vidite kako su čvrsti, snažni i odlučni da sačuvaju svoju otadžbinu, da sačuvaju svoja ognjišta. Trudiću se da im u tome pomognem, nikada da odmognem. Znate da kada ću i kada je teško i kada je lepo uvek biti uz vas. Sve najbolje vam želim", rekao je Vučić.

Dalibor Janković iz Kosovskog Pomoravlja zahvalio se predsedniku Vučiću u ime celog tima što se bori i čuva Kosovo i rekao da samo uz njega imaju veru i nadu u opstanak Kosova.

Dejan Marjanović iz Leposavića rekao je tada da ih ni kiša ni loše vreme neće sprečiti da ispune svoj cilj.

Dejan Marjanović zahvalio se predsedniku Vučiću na srdačnom prijemu. On je rekao da su za Beograd pre devet dana i da su došli kako bi podržali predsednika Vučičića. Ovom prilikom on je Vučiću poklonio srpski barjak.

Podsećamo, Grupa Srba iz Leposavića, Severne Mitrovice i Kosovskog Pomoravlja odeveni u majice na kojima piše "Za Srbiju, za Vučića, Srbi sa Kosova i Metohije" krenula je 17. maja peške ka Beogradu da bi prisustvovali skupu "Srbija nade" i prešli 300 kilometara.

Tokom pešačenja na putu do Beograda, svečani doček uz pogaču i pešacima sa KiM, upriličili su predstavnici lokalnih samouprava i opština kroz koje su prolazili, a u Smederevu ih je juče zajedno sa gradonačelnikom Jovanom Bečom dočekao i direktor kancelarije za KiM Petar Petković.

Sin predsednika Srbije, Danilo Vučić i potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić posetili su ih tokom njihove pauze u Ćupriji i tom prilikom im i lično zahvalili na podršci državi Srbiji, patriotizmu i ''što svojim primerom pokazuju kako se voli i poštuje Srbija''.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"BILO JE NAPORNO..." Srbi sa KiM koji su pešice došli u Beograd: Vučić radi dobar posao (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2023, 15:18

Srbi sa Kosova i Metohije koji su pre devet dana pešice krenuli u Beograd na istorijski skup "Srbija nade", stigli su juče u glavni grad Srbije, a danas su se sastali sa ekipom Informera...Otkrili su kako je izgledalo devetodnevno pešačenje tokom kog su prešli oko 450 km...- Pešačili smo između...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.