MUP o hapšenju specijalaca tzv. Kosova: Bili su naoružani do zuba, automatskim puškama i municijom

Izvor: B92, 14.Jun.2023, 17:09

MUP o hapšenju specijalaca tzv. Kosova: Bili su naoružani do zuba, automatskim puškama i municijom

Ministarstvo unutrašnjih poslova zakazalo je za danas u 17 sati vanrednu konferenciju za medije povodom hapšenja pripadnika policije tzv. Kosova.

Željko Brkić, državni sekretar u MUP-u rekao je da su danas u 12.38 sati, u pojasu prema AP KiM, pripadnici Specijalne jedinice srpske policije uhapsile trojicu do zuba naoružanih specijalaca tzv. Kosova.

"Sva trojica uhapšenih bili su u punoj ratnoj opremi, naoružani sa tri automatske puške, municijom, GPS uređajima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mapama i drugom opremom. Trojica pripadnika takozvane Kosovske policije sa inicijalima R.Z., B.S. i M.S., sa službenim vozilom marke Dačia Daster, došli su do alternativnog prelaza", izneo je Brkić detalje.

Kako je dodao, mesto hapšenja se nalazi u selu Gnjilica, u opštini Raška, na više od jednog kilometra u dubini teritorije centralne Srbije.

Naglašavam da je Republika Srbija ozbiljna država, i da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova ni u jednom trenutku nisu prelazili, nisu bili blizu administrativne linije, te samim tim nisu prekršili rezoluciju 1244", naveo je Brkić.

On je rekao i da će policija u saradnji sa nadležnim tužilaštvom nastaviti dalje radove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.