UŽIVO Vanredna Konferencija direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju

Izvor: B92, 20.Jun.2023, 16:51

UŽIVO Vanredna Konferencija direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković održava konferenciju za medije.

Danas je srpski oficir Dejan Pavićević obišao uhapšene Srbe koji se nalaze u pritvornim centrima u Podujevu i Gnjilanu, rekao je Petković.

On je u Gnjilanu posetio Radoša Petrovića i Dušana Obrenovića, a u Podujevu Miluna Milenkovića Luneta, Nemanju Vlaškovića, Dalibora Spasića.

"I dalje su vidljive povrede kod uhapšenih Srba, a naročito kod Luneta i Dušana Obrenovića. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Milenković ima šavove po glavi, da mu se vide tragovi nasilja i prebijanja. Tukli su ga dok je sedeo vezan na stolici, čak su lekari zatražili da Lune ode na snimanje glave", naveo je direktor Kancelarije za KiM.

On je dodao da niko od pripadnika policije tzv. Kosova nije bio tučen niti maltretiran.

"Oni su u odličnim uslovima, s obzirom na to da je reč o pritvoru. Imaju svako svoju sobu, imaju šta da jedu i piju, dobijaju i torte i kolače... Takav je tretman prema uhapšenim prištinskim policajcima koji su ušli duboko u teritoriju Republike Srbije", rekao je Petković.

Dodao je da nije bilo nikakvog kidnapovanja prištinskih policajaca, te da je to što Aljbin Kurti govori – laž.

Petković se osvrnuo i na ranjavanje Dragiše Galjaka od snaga ROSU. Njega je metak pogodio u karlicu.

"Pitanje je da li će taj čovek uopšte moći da hoda", naveo je on.

Direktor Kancelarije za KiM rekao je da može samo da pretpostavi kakve su bile povrede uhapšenih Srba, ako su i posle tri nedelje njihove povrede vidljive.

"Kada govorimo o kidnapovanju, pošto Kurti voli tu reč... onaj koji je zaista bio kidnapovan je Uroš Vukašinović, zaposlen u Telekomu. Uvukli su ga u putničko vozilo i odveli ga u nepoznatom pravcu dok je išao od kuće do posla", istakao je Petković.

On se osvrnuo i na napad na brata i sestru koji su vozili kvad u Žitkovcu.

"Niko se od međunarodne organizacije nije oglasio povodom napada na decu Kristijana i Daru. I tu decu su tukli. Šta su ona i kome kriva? Niko nije rekao da osuđuje napad na srpsku decu od strane kosovske policije", naveo je Petković.

Kako je dodao, takvo ponašanje Aljbina Kurtija jasno pokazuje da je reč o njegovoj nameri da ide u pravcu nove eskalacije, i najavama novih hapšenja pokazuje da samo želi da se obračuna i sa poslednjim Srbinom na KiM.

"Na prvom mestu je da oslobodimo naše junake koji su bili maltretirani, bili tučeni, imaju vidljive povrede, što je pokazatelj kako se Priština odnosila", naveo je Petković.

MUP Srbije je odgovorio na upit Euleksa, na sve tačke i dodatno rekao da smo spremni da ponudimo sve moguće dokaze, da u svemu učestvujemo kada je reč o istrazi i jasno je rečeno da Euleks može da donese sve mašine za poligrafsko ispitivanje i da se utvrdi šta se zapravo dešavalo prilikom hapšenja trojice policajaca tzv. policije Kosova.

"I da se našim policajcima jasno postavi pitanje da li su prešli administrativnu liniju, a nisu. Dakle, Kurti sve vreme laže i obmanjuje", naveo je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U SVAKOM UHAPŠENOM SRBINU KOSOVSKA POLICIJA UBILA BOGA: Petković izneo potresne podatke

Izvor: Pančevac-online.com, 20.Jun.2023

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković obratio se javnosti. – Danas je srpski oficir za vezu Dejan pavićević posetio neosnovano uhapšene Srbe koji se nalaze u pritvornim centrima u Podujevu i Gnjilanu. On je u Gnjilanu posetio Radoša Petrovića i Dušana Obrenovića koji su uhapšeni 29. maja....

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.