UZIVO DRAMATICNO OKO KOSOVA Zandarmerija krenula na jug Srbije karabinijeri na ulicama Mitrovice

Izvor: medio.rs, 02.Feb.2017, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UZIVO DRAMATICNO OKO KOSOVA Zandarmerija krenula na jug Srbije karabinijeri na ulicama Mitrovice

Nakon što je sinoć održan sastanak u Briselu bez zvaničnih izjava posle susreta srpske i Kosovske delegacije, albanski mediji objavili su razgovori nisu bili uspešni.

15.18 - Potrpredsednica Građanske inicijative SDP kaže za RTV Kim da je stvaranje tenzija oko zida u severnom delu Kosovske Mitrovice namerno skretanje pažnje kosovske vlasti sa mnogo bitnijih tema.

14.59 - Jake snage Žandarmerije krenule na jug Srbije, saznaje Kurir.

14.47 - U Kosovskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << Mitrovici  vlada velika napetost  zbog tenzija, koje su nastale posle neuspelih razgovora između srpske i albanske delegacije u Briselu i poruka koje stižu iz Prištine, da neće nikada dozvoliti formiranje Zajednice srpskih opština, pa su na ulicama pojačane patrole kosovske policije.

14.34 - Albanci su na poslednjoj rundi dijaloga, kategorički odbili sve i stavili do znanja da ono što je korisno za Srbe, posebno Zajednica srpskih opština, neće biti sprovedeno, izjavio je lider SRS Vojislav Šešelj.

13.45 - Nikolić posle susreta sa ambasadorima Rusije, Kine i SAD preneo je da ponašanje delegacije Prištine u poslednjoj rundi dijaloga na visokom niovu "nije bilo u cilju postizanja dogovora".

13.10 - Vučić potvrdio je da danas po podne putuje u Rašku kako bi obezbedio i sačuvao mir.

Mi dajemo sve od sebe da se tenzije spuste i da sačuvamo mir, to je razlog zašto idem u Rašku, jer su naši gradonačelnici zabrinuti, da ih smirim.. Zabrinut sam i ja, ali ne zavisi sve od nas. Sve ćemo učiniti da mir sačuvamo", uverava premijer.

12.53 - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se sa ambasadorima Rusije, Kine i SAD.

12.04 - Vučić zakazao hitan sastanak, u kasarni Stefan Nemanja, u 17 časova sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije i ministrom odbrane Zoranom Đorđevićem.

10.50 - Dojče vele naveo je da pregovori u Briselu nisu bili uspešni.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RADOJEVIĆ: Tenzije u Kosovskoj Mitrovici ne doprinose stabilnosti

Izvor: Kurir, 02.Feb.2017

...“Tenzije koje su stvorene u vezi sa zidom u ulici Kralja Petra I u Severnoj Mitrovici sigurno da ne doprinose stabilnojsituaciji na severu Kosova i sigurno da mogu destabilizovati situaciju na severu Kosova”, upozorio je Radojević..Iz tog razloga mi koji smo u instituicijama radimo na rešavanju...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.