UŽAS U BAZELU: Starica ubila mališana sa Kosova nasred ulice

Izvor: Večernje novosti, 22.Mar.2019, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽAS U BAZELU: Starica ubila mališana sa Kosova nasred ulice

U Bazelu je jedna 75-godišnja žena, nasred ulice, nožem nasmrt izbola sedmogodišnjeg dečaka Megdima L. poreklom sa Kosova, koji se vraćao kući iz škole BERN - U Bazelu je jedna 75-godišnja žena, nasred ulice, nožem nasmrt izbola sedmogodišnjeg dečaka Megdima L. poreklom sa Kosova, koji se vraćao kući iz škole.Megdim, čiji su se roditelji iz Lipljana doselili u Bazel, vraćao se kući u četvrtak posle nastave, kada ga je, na samo 200 metara od škole napala starica. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Ona je nožem izbola mališana i ostavila ga da leži u lokvi krvi na trotoaru.Jedna nastavnica, koja se nalazila na par metara od mesta zločina, pronašla je izbodenog dečaka i pozvala hitnu pomoć. U bolnici lekari su pokušali da se bore za život mališana, ali neuspešno.Policija je odmah pokrenula poteru za napadačem. Neko vreme posle zločina, starica, koja je švajcarski državljanin, prijavila se tužilaštvu i saopštila da je ona napala dete.PROČITAJTE JOŠ - Puštena sa psihijatrije, pa ubila bebu Portparol policije Peter Gil kaže da je saslušanje u toku i da pre nego što se završi ne može ništa da kaže. Samo je rekao da je oružje koje je koristila "bodež". On je dodao da je istraga u toku i da policija traži svedoke zločina.Svedoci su, prema pisanju švajcarske štampe, preneli da je dete povređeno u predelu vrata, i da je ležalo u velikoj lokvi krvi. Inače, majka mališana obaveštena je o zločinu tek nakon par sati."Majka je tek oko 20 časova, a zločin se dogodio oko 12:45, obaveštena da joj je sin ubijen. Do tada je polazila od toga da joj je dete povređeno u saobraćajnoj nesreći", prenose mediji izjave neimenovanih članova porodice.Inače majka, koja već sedam godina živi u Švacarskoj, a čiji muž je odrastao u Bazelu, obično svakog dana ide po dete u školu, ali ovog kobnog dana nije mogla jer joj je mlađe dete bilo bolesno.Za sada je nepoznata pozadina ovog napada, a stanari obližnje zgrade navode da su čuli neku raspravu. Nepoznato je da li su se starica i mališan poznavali, a tužilaštvo traži svedoke zločina, kako bi se rasvetlila pozadina.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Starica u Švajcarskoj ubila mališana sa Kosova nasred ulice

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Mar.2019

BERN - U Bazelu je jedna 75-godišnja žena, nasred ulice, nožem na smrt izbola sedmogodišnjeg dječaka Megdima L. porijeklom sa Kosova, koji se vraćao kući iz škole.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.